Müller Cecília 3,6 millió forintos „motivációs elismerést” kapott – Hogy mire motiválnák, az nem publikus

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) munkatársai összesen 313 millió forint értékű „extra juttatást” kaptak az utóbbi hónapokban. Müller Cecília országos tiszti főorvos ebből 3,6 millió forintos „motivációs elismerést” kapott – derült ki az RTL cikkéből a 10 hónapja kikért közérdekű adatigénylésre hivatkozva. Müller zsebét nem először érte a megtiszteltetés, a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatban 6 milliót kapott.

Düböröggetünk, csak úgy magyarosan: 28.600-al dolgoznak ma kevesebben szociális és egészségügyi területen, mint egy éve

Ne azon csodálkozzon, hogy az egészségügy bármely területén órákat kell “sorbaülni”, vagy, hogy 1 nővér felel több szobányi betegért, esetleg, hogy 1 évet kell várnia a kezelésére, hanem azon csodálkozzon, hogy egyáltalán még nyitva van az ajtó a kórházak, rendelők kapuiban. A “csak ránk figyelő” regnáló kormány mindezt úgy éli meg -kommunikálja- a magánrendelők kényelméből és biztonságából, hogy ez így jó Önnek és minden rendben van, sőt, dübörgünk! Lássuk be, jelét sem adjuk, mi, a nép, hogy bajunk lenne ezzel, hiszen csendben tűrjük, amit tesznek.

Kásler lenullázott renoméja a magánügye, hogy van-e orvos a kórházban, az viszont mindannyiunk létkérdése!

Meg nem értettem, de lassan elfogadom, hogy a magyar társadalmat -úgy tűnik- nem hozza ki a sodrából, ha a regnáló kormány azt csinál vele, amit éppen saját érdekében jónak lát. Nem tódult utcára az első “nagyívű megkopasztásakor”, amikor egyik napról a másikra lenyúlták a magánnyugdíjpénztári pénzét, amikor egymásnak ugrasztották a különböző hivatást gyakorlókat, amikor a gyereke jövőjével kezdtek játszani, amikor egymást gyűlölőkké tették  őket csak azért, mert az addig haver mást gondol a világ folyásáról. De, hogy az élete hossza és minősége jelen állapota sem indítja be az egészséges ellenállást azt tényleg nem értem.

Ne tátsa el a száját, ha péntektől orvosi végzettség nélkülihez kerül a háziorvosi ügyeleten!

A sokatpróbált “nemzeti beteget” Magyarországon már kevés dolog hozza ki a sodrából. Lehet, hogy az sem üti meg a e mércét, hogy amikor arra szorul, hogy kihívja az orvosi ügyeletet, nem egy doktor csenget -és nem kétszer, mert az a postás, ugye- hanem csak egy “annak látszó”, akivel semmi bajom, de mégis…..

Úgy tűnik, nem értjük, tehát még egyszer: ha 4 szakember jut 20 betegre az intenzíven, akkor csak 2-nek van esélye arra, hogy túlélje

Az egyszerű mondások korát éljük és ezt Orbán és a kommunikátorai gyorsan levették. Azon nincs mit nem érteni, vagy elgondolkodni, ha az üvölt mindenhonnan, hogy “mimagyarok” vagyunk a világon a leg…. – és ide szinte bármi beilleszthető. Ezt hallva hátradől kerítésen belül a nagyérdemű és megnyugszik. Az sem zavarja, ha nem ezt látja maga körül, nem gondolkodik, nem tanul, csak felejt……!