Nyáry Krisztián: „Akkor miért harcolunk?”

Az interneten régóta kering egy Churchillről szóló anekdota. Eszerint amikor a háború alatt a pénzügyminisztere azt javasolta, hogy a nehéz költségvetési helyzet miatt zárják be a kulturális intézményeket, Churchill visszakérdezett: „Akkor miért harcolunk?” – kezdte közösségi oldala bejegyzését Nyári Krisztián író.

Az ellenzék is átveszi Orbán minden józan észt felülíró módszerét?! Hol élünk?

Alighanem sehol nem hallottak még olyan őrültségről, hogy az állam egy-egy csoportnak egységesen visszafizeti valamilyen címszó alatt beszedett adóit. Magyarországon a kampány hevében ez a tökéletesen szakszerűtlen döntés is megszületett a kormány részéről és visszafizeti a gyereket nevelők már beszedett adóját. Mit lép erre az ezek szerint csak követésre berendezkedett a kormányra törő ellenzék?

Hurrá! Schmidt Mária is hazaért a nyaralásból! Azon nyomban levelet írt: „Boris Johnson, maga egy kis, széteső ország élén áll. Törődjön bele és söprögessen a saját háza táján”

Megdöbbentett az az érzéketlen és a szokásos brit gyarmatosító attitűdről tanúbizonyságot tevő bejegyzése, ami elítéli a magyar drukkereket állítólagos rasszizmusukért. A britek vendégként jöttek fővárosunkba, és egy olyan gesztussal hergelték a magyar szurkolókat, amit mi álságos pótcselekvésnek érzünk. A britek évszázadokon keresztül gyarmatosították a világ különböző részeit, a mai napig egy kasztrendszeren alapuló elaggot világot működtetnek – kezdte közösségi oldalára feltöltött nyílt levelét Schmidt.