Ti hozzátok a kötelet – mondta a hóhér a halálraítélteknek, azok meg rohantak a kötél-szaküzletbe – A Pintér-féle egyeztetés margójára….

A legutóbbi a Karmelita kolostornál tartott tüntetés után Pintér Sándor belügyminiszter által vezetett oktatási kormányzat látványosan egyeztetésre hívta a parlamenti pártok at. Az ellenzékiek magukkal vitték a pedagógusok és diák szervezetek képviselőit is szakértőik és pártdelegáltjaik mellett, de a civilek és diákok nem szólalhattak fel, így az ő nyilatkozataikat is a pártok képviselői olvasták fel

A Fertő tavi beruházás -egyelőre- megállítva, de ezzel egyidőben feltűnt Lázár János árnyéka is

A Fertő tavi beruházás környezetvédelmi működési engedélyének visszavonására és új eljárás lefolytatására kötelezte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatalt a bíróság a múlt hét pénteken tartott tárgyaláson, közölte hétfőn a Greenpeace Magyarország.

Magyar György: választási Fidesz-piszkatúra

Akarja-e a Fidesz, hogy társadalmi szervezetek jelölhessenek bárkit önkormányzati képviselőnek, esetleg polgármesternek? Nem kell hozzá sok fantázia, hogy ezt nem szeretnék. A NER semmit nem kíván kevésbé, mint a közéletben való társadalmi részvételt. Ez Orbán rendszerében súlyos zavaró körülmény.

Drámai esetek a mentősök hétvégéjéből – A civilek és a profik életeket mentettek

Addig nincs baj, amíg nincs baj, de, ha van, akkor derül ki, hogy mennyire fontos, hogy minél többen tisztában legyünk mi, civilek az életmentésben, miként reagáljunk, ha azt látjuk, hogy a környezetünkben bárkinek életmentésre van szüksége. Persze a profik, a mentősök megérkezéséig tart a felelőségünk, utána övék a terep.

Gárdony polgármestere rákéredzkedett a civil-kezdeményezésre: lesz víz a Velencei tóban, ha kikotorjátok az árkokat….

Nem újkeletű a Velencei tó kritikus állapota, nyáron odáig jutott a tó, hogy száraz lábbal lehetett gyalogolni a mederben, amíg a szem ellátott. Tóth István, a helyi tótumfaktum meghallva a civil kezdeményezést úgy döntött, az élükre áll és „hadba hívta” a tóért aggódókat: ha hoznak felszerelést, kotorhatnak. Ilyen egy virtigli városvezető…..?

Ezt szó szerint nem teszi zsebre a kormány! Az EB közvetlenül utal a civileknek

Egy éve annak, hogy Orbánék annyira fontosnak tartották, hogy elzárják a “Norvég Alap” pénzcsapját a civilek elől, hogy szétizmozták a tárgyalásokat, aminek következtében aztán ugrott a teljes összeg. A norvég  külügyi tárca egyértelművé tette: az összesen 77 milliárd forintos támogatás nem csúszik, nem átmenetileg került veszélybe, hanem végérvényesen elveszett. Most Az EB döntött és a kormány nem szólhat bele.