Connect with us

Kerítésen innen

Lánczi Tamás -a szuverenitásvédelmis- Bayer műsorában pártatlankodott

Lánczi Tamás
Megosztás

Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezető közszolgája Bayer Zsolt heti műsorában adott tanúbizonyságot arról, hogy mennyire lehet számítani az általa vezetett műintézmény pártatlanságára.

Ízelítőül….

“Azoknak jó a globalizáció, akik fogva tartják Európát, akik a valódi szuverének, akik kívülről irányítják Európát, ők próbálják nekünk, magyaroknak, németeknek, spanyoloknak, franciáknak elmagyarázni, hogy ne foglalkozzatok már ezzel a szuverenitással, ez egy lejárt lemez. De valójában ők a szuverének, ők akarnak szuverének lenni, és még szuverénebbek, tehát még több hatalmat szeretnének gyakorolni a nyugati világ felett”

– mondta többek között Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője a vasárnap esti Bayer show-ban. Megemlítette, hogy

az Egyesült Államok “politikailag zseniálisan” használta ki a II. világháború után kialakuló európai berendezkedést, és a hidegháború után “teljhatalmat szerzett” Európa fölött.

Lánczi szerint az USA ezt a hatalmát az elmúlt 30 évben “elegánsan, a saját maga által alkotott szabályokat betartva” használta.

“Ebben most szerintem van változás”

– mondta a hivatal vezetője, majd rátért arra, hogy szerinte az Egyesült Államok számos olyan határt lép át, amire korábban nem volt példa. Lánczi Tamás itt azt említette példaként, hogy megszavazta az amerikai képviselőház a TikTok betiltásához vezető törvényt, ami szerinte szembemegy az amerikai alkotmány első kiegészítésével, ami a sajtószabadságról szól.

Civilek célkeresztben?

Lánczi szerint a magyar közélet

„lágy alteste” a civil szféra,

mert szerinte többen,

“magukat civilként beállítva” próbálnak politikát csinálni az országban.

Példaként arra emlékeztetett, hogy

az egyik politikus pár éve „mikroadományokat” vitt be egy bankfiókba, majd fizetett be egy számlára.

Szerinte ez nem mikro és nem adomány volt, és úgy gondolja, hogy azért történhetett meg, mert lazák az adománygyűjtés szabályai.

“Én azt gondolom, hogy ezen szigorítani kell: be kell vezetni egy értékhatárt a civil szervezeteknél és az afölötti készpénzgyűjtést egész egyszerűen meg kell tiltani. Aki adományt akar gyűjteni, az gyűjtse digitális módon, ellenőrizhető módon”

– mondta Lánczi megjegyezve, hogy ez

az egyházakra nem vonatkozna.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője a civil szervezetek külföldről kapott pénzeiről szóló rendelkezéseket is megváltoztatná, úgy módosítaná a törvényt, hogy a külföldről kapott pénzeket elkülönítve kellene kezelni, és világossá kellene tenni, hogy azokat mire használták fel.

“Nem lehet összekeverni a hazai forrásokkal, nem szabad, hogy engedjük, hogy ezzel trükközzenek”.

Mesterségem címere….

Lánczi a Szuverenitásvédelmi Hivatal tevékenységéről is beszélt.

Vizsgálatokat folytatunk és ahol szuverenitássértést észlelünk, ott jelezzük a megfelelő és illetékes szerveknek, hogy tessék szépen alkalmazni a megfelelő jogi passzusokat, és tessék elvégezni azt a feladatot és megvédeni a magyar szuverenitást. Ez nem egy hatóság, tehát a mi hivatalunk, az én hivatalomnak a legfőbb ereje az a nyilvánosság

– mondta Lánczi Tamás. A hivatal vezetője azt is mondta, szerinte

érdemes lenne a hazaárulás büntetőjogi tényállását kidolgozni, átgondolni és beszélni a magyar bíróságokkal, hogy ők hogyan értelmezik ezeket a passzusokat.

Forrás

Szerző