Fordulat: megállapodott az Orbán-kormány Amerikával

A pénzügyminiszter a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a kormány aláírta az adóügyi megállapodást az Amerikai Egyesült Államokkal. Mint írta, a FATCA-megállapodásnak köszönhetően hatékonyabb lesz a magyar és az amerikai adóhatóságok közötti adatcsere, tovább csökkenhet az adóelkerülés mértéke.

Donald Trump újraindul az elnökségért

Magyar idő szerint szerda hajnalban hivatalosan is bejelentette Donald Trump, hogy 2024-ben visszatérne a Fehér Házba, így ismét elindul az elnökségért. Floridai birtokán tartott kampánynyitó eseményén arról beszélt, hogy „újra újra naggyá tenné Amerikát”, miután Joe Biden „két év alatt nyomorba döntötte az országot”.

Magyar György: Orbán ne az amerikai demokráciát féltse, hanem a saját háza táján söprögessen

A NER 12 év alatt szinte valamennyi hatalmi pozíciót megszerzett, s minden pénzt lenyúlt, amit csak lehetett. Orbán Viktor mégis az amerikai demokrácia miatt aggódik, ahol állítólag politikai boszorkányüldözés folyik, mert Trump egykori bizalmi emberét elítélték, ugyanis nem jelent meg egy kongresszusi vizsgálóbizottsági meghallgatáson.

Varga Mihály furcsállja, de nem lepődött meg….

“Furcsának tartjuk, hogy az Egyesült Államok felmondta Magyarországgal szemben ezt a megállapodást, miközben például Oroszországgal nem mondta fel az adóegyezményét” – mondta Varga Mihály. Az Egyesült Államok nyomást akar gyakorolni Magyarországra a kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodás felmondásával, hogy változtassa meg álláspontját a globális minimumadóval kapcsolatban – mondta a pénzügyminiszter szombaton az MTI-nek adott interjújában.

Szanyi Tbor: az EU olajra lép – Amerika kezdte, az EU folytatja

Amerika már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy a továbbiakban nem vásárol orosz olajat, ezzel (is) büntetve Putyin Oroszországát. Ha nem a világ legerősebb katonai hatalmáról, hanem mondjuk egy afrikai királyságról lenne szó, akkor részint senki nem értesülne az ilyen döntésről, vagy akik mégis, azok a hasukat fognák a röhöhögéstől.

L. Simon: írásom megjelenése utáni napokban mint a csahos kutyák, úgy ugrottak rám a kiváló baloldali »újságírók«, és a választáson levitézlett baloldali politikusok

L. Simon László a Mandiner vendégszerzői minőségében adta ki magából, ami az elhíresült posztja után és kapcsán benne maradt. Megtudhattuk, hogy “felindult állapotában” született a bejegyzés és azt is, hogy nem ekkor találkozott először a közgyógyellátás lehetetlenségével, az már régen szúrta a szemét. Azt nem részletezte, hogy eddig ezt miért nem jelezte, azt viszont hosszasan fejtegette, hogy a “baloldal” rárontott, -ahogy azt szokta- ezért vette le a posztot közösségi oldaláról.