Csernobil - Városi Kurír

Sorting by

×

Nagy mennyiségű sugárzás érte Csernobilban az orosz katonákat – Pánik-motiválta kivonulás

Pánik törhetett ki a súlyosan szennyezett vörös erdőben állomásozó seregben, miután észlelték a fertőzés első jeleit. Ezt követően kezdődött meg a  kivonulás a csernobili atomerőmű és a körülötte lévő tiltott zóna területéről – erősítette meg csütörtökön az Enerhoatom ukrán állami atomipari vállalat az információt az Ukrajinszka Pravda hírportál jelentése szerint.

Tovább

Ukrán külügyminiszter: végveszélyben Csernobil, ha nem tudjuk tovább hűteni a hasadóanyagokat!

Szerdán teljesen leállt a csernobili atomerőmű, így a létesítményben egyáltalán nincs áram. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter most reagált a hírre, és azt mondta: a tartalék generátorok csak ideig-óráig tudnak működni, és ha nem áll helyre az ellátás, akkor komoly katasztrófa következhet be.

Tovább

“Csernobilban sem történt semmi említésre méltó, emlékszünk, a Szovjetunió épp legyőzte és megelőzte életszínvonalban a hanyatló Nyugatot!”

A hazugság pofátlanságában a NER utolérte a döglődő Szovjetuniót (és a putyini Oroszországot). Miközben az állami propaganda szerint a világon legjobban védekezünk a járvány ellen, az egészségügy épp összeomlik és a szakértők hiába követelnek megfelelő intézkedéseket. Csernobilban sem történt semmi említésre méltó, emlékszünk, a Szovjetunió épp legyőzte és megelőzte életszínvonalban a hanyatló Nyugatot!

Tovább