"Csernobilban sem történt semmi említésre méltó, emlékszünk, a Szovjetunió épp legyőzte és megelőzte életszínvonalban a hanyatló Nyugatot!" - Városi Kurír

Sorting by

×

“Csernobilban sem történt semmi említésre méltó, emlékszünk, a Szovjetunió épp legyőzte és megelőzte életszínvonalban a hanyatló Nyugatot!”

A hazugság pofátlanságában a NER utolérte a döglődő Szovjetuniót (és a putyini Oroszországot). Miközben az állami propaganda szerint a világon legjobban védekezünk a járvány ellen, az egészségügy épp összeomlik és a szakértők hiába követelnek megfelelő intézkedéseket. Csernobilban sem történt semmi említésre méltó, emlékszünk, a Szovjetunió épp legyőzte és megelőzte életszínvonalban a hanyatló Nyugatot – foglalta össze közösségi oldalán  Péterfy Gergely mindazt, amit a Magyarországon regnáló kormányzás mai állapotáról gondol.

Hirdetés

Mi másnak nevezhetnénk?

Miközben folyamatosan arról beszél a NER-hírcső minden megszólalója, hogy az egészségügy bírja a terhelést és a nyitással kecsegtet, addig a valóság, hogy az unióban első helyet értünk el a lakosságarányos covid-halottak számában. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint pedig: “Magyarország védekezik a világon a legeredményesebben a vírus ellen”.

Eközben rózsaszín arccal érdeklődik a kormány: nekem hiszel, vagy a szemednek?

Orbán Viktor 7 hónappal ezelőtt így dicsérte az egekbe megát:

”Amire azonban figyelni kell, az nem a megbetegedések száma, hanem a halálesetek száma, mivel sikerülhet azt alacsonyan tartani? (…) Annyival könnyebb a dolgunk, hogy most már van tapasztalatunk és volt elég időnk felkészíteni az egészségügyet az új kihívásra, sőt már az első hullámban is sikeresen vettük fel a harcot.”

És sokak válasza mindaz előbbi. Hihetetlen!

Hadházy képviselő újabb iszonyatról számolt be közösségi oldalán:

“Tudják mi ez?

Egy fővárosi kórházba tegnap a HOZZÁTARTOZÓKNAK KELLETT PÁRNÁT ÉS TAKARÓT BEVINNI a koronás betegnek, mert miután 4 órát ült a hidegben, szó szerint CSAK EGY ÜRES ÁGY JUTOTT NEKI, ágynemű nélkül!!

Ő még jól járt, mert a nyíregyházi kórházban egy betegnek nem engedték meg azt sem, hogy a hozzátartozó küldjön be takarót, az interneten kellett kórházi kapcsolatot keresni, akik segítenének.

Hol tartunk???

Az a baj, hogy nem vicc, hanem kőkemény és halálos valóság:

a MINISZTERELNÖK ELÉG ÁGYAT ÍGÉRT, DE ELÉG ÁGYNEMŰT MÁR NEM! Pláne nem személyzetet, mert az sincs, ezért könyörög mindenki önkéntesekért, akik NEM fogják pótolni a szakszemélyzetet.

A kormány csak az oltásokról beszél,

de ha egy angyal ide teremtene 20 millió adag hatékony nyugati vakcinát, és ezt tényleg be tudnánk adni két hét vége alatt mindenkinek, akkor is három hét kellene még, amíg mindenki védett lenne. NINCS ennyi vakcina,

a kormány mégis tétlenül szemléli a tragédiát és közben szemérmetlenül hazudozza azt, hogy nincsenek kapacitás problémák. Még takaró sincs a kórházakban (sőt, Lantos Gabriella bejegyzéséből látjuk, hogy már ágy sincs elég, a SOTE-ra katonák visznek tábori ágyakat!)

Amit kellene tenni:

  • Sürgősen abbahagyni a hazudozást és kimondani, hogy hatalmas a baj!
  • Azonnal beindítani a tömeges tesztelést, Ausztriában heti 2,5 millió tesztet végeznek mert csak így lehet a tünetmentes fertőzötteket elkülöníteni!
  • A karanténban levőknek és a gyermekkel otthon levőnek 100 százalékos táppénzt biztosítani!
  • Az oltási pontokat azonnal átszervezni, hogy szellős, tágas csarnokokban biztonságosan végezhessék a vakcinázást!
  • És igen, őszintén meg kell mondani, hogy elrontottunk mindent és most szigorítani kell!”

 

csernobil

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.