Kunetz Zsombor: Csernobil van! - Városi Kurír

Sorting by

×

Kunetz Zsombor: Csernobil van!

„Csernobil van” – jelentette ki Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő, aki szerint akadályoztatva van a szabad információáramlás a járvánnyal kapcsolatban. Elmondása szerint még a kórházak sem konzultálhatnak egymással, nem cserélhetnek tapasztalatot.

Hirdetés

Orbán Viktor kedd este jelentette be: a koronavírus ellen beoltottak száma elérte a 2,5 milliót, ezért szerdától újra kinyithattak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások.

„Ennek nagyon nem lesz jó vége”

Kunetz Zsombor az ATV Start című műsorában arról beszélt: ennek nagyon nem lesz jó vége. Az egészségügyi szakértő szerint ugyanis

„a kormány a járványkezeléssel sikeresen szétverte a magyar egészségügyet”,

aminek a következménye – véleménye szerint –

legalább még egyszer ennyi halott lehet, mivel az orvosokat és a szakdolgozókat teljesen leköti a járvány, a koronavíruson kívüli ellátás pedig leállt.

Kunetz várt volna még a nyitással. Mint arra rámutatott: az oltás – főleg az első adagja – nem jelent azonnali védelmet a koronavírussal szemben. Hetek kellenek, hogy a szervezet kiépíthesse az ellenállóképességét a fertőzéssel szemben, ezért nem az oltottak számához igazította volna az enyhítést. Leszögezte: ő nem „karanténdzishadista”, de szerinte, ha a jelenlegi járványhelyzetre rányitunk, csak romlani fog a helyzet, ezért mindenkitől azt kéri, ha tehetik, hordjanak FFP2-es maszkot, tartsák a távolságot és figyeljenek a rendszeres, alapos kézmosásra.

„Csernobil van”

„Csernobil van”

– jelentette ki az egészségügyi szakértő, aki szerint akadályoztatva van a szabad információáramlás a járvánnyal kapcsolatban. Elmondása szerint még a kórházak sem konzultálhatnak egymással, nem cserélhetnek tapasztalatot. Nehezményezte azt is, hogy az EMMI még nem hozott létre egy erre alkalmas fórumot, hiszen a járvánnyal leterhelt egészségügyi dolgozóknak nincs lehetőségük ennek megszervezésére.

Az újságírókat be kellene engedni a kórházakba,

ugyanis ami ott történik, az közügy, ráadásul, ha az emberek láthatnák az egészségügyi dolgozók és a beteg küzdelmét, az oltási hajlandóság is megnőne. Húsvét vasárnap egyébként megjelent egy videó a Bethesda Gyermekkórházról: az intézmény dolgozói egy táncos kihívásba szálltak be, mellyel az volt a céljuk, hogy a koronavírus miatt elgyötört emberek kicsit felviduljanak, reményt kapjanak.

Az egészségügyi szakértő azonban félrevezetőnek és helytelennek tartja a videót.

„Azt üzeni, hogy minden rendben van, pedig nincs minden rendben”

– vélekedett Kunetz, aki szerint,

ha az újságírók bemehetnének a kórházba, egy nagyon komolyan leterhelt rendszerről számolnának be.

 

kunetz

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.