Péntekig fagyok, de azután.... - Városi Kurír

Sorting by

×

Péntekig fagyok, de azután….

Ez az április eddig alaposan bebizonyította, hogy pontosan olyan mint a híre, kiszámíthatatlan, és bolondos. Mi meg vacogunk és egymásra nézve azt mondjuk, ez bizony már nem vicc. Van egy jó hírünk, már csak két nap a fagy és a vacogás.

Hirdetés

Szerdától péntekig:

Szerda délután is élénk, sokfelé erős lökésekkel is kísért északnyugati szél fúj. Derült, változóan és erősebben felhős időszakok és területek váltakoznak a nap folyamán. Elszórtan, de szerte az országban kialakulhatnak hó-, havas eső- és eső záporok. Tartós csapadék ma már nem valószínű. Csak szórványosan esik, maradnak csapadékmentes területek is. Jóval az évszakos átlag alatt marad a maximum hőmérséklet.

Éjszaka, a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, és főként északnyugaton, pár órás, szórványos havazás, itt-ott havas eső is előfordulhat. Az ország keleti felén szakadozottabb, változó felhőzet mellett nem valószínű csapadék, illetve hajnalban lehet egy-egy futó záporeső, hózápor.

Csütörtök délelőtt felhősebb időre van kilátás elszórtan vegyes halmazállapotú, gyenge záporokkal. Erős, az ország ÉNY-DK irányú, középső sávjában gyakran viharos lökésekkel kísért északnyugati szél fúj.

Délután csökken a felhőzet, kisüt a nap. Már csak elvétve fordulhat elő futó, vegyes halmazállapotú zápor. Estére a szél is mérséklődik, legyengül.

Éjszaka csillagfényes, szélcsendes idő valószínű. Ilyen időjárási helyzetben, hidegfront után kedvezőek a feltételek az erőteljes éjszakai lehűlésnek. Hajnalban mérsékelt, a fagyzugokban erősebb fagyra kell készülni!

fagy

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

szerda délután +6 – +9,

csütörtök reggel -5 – -1,

csütörtök délután +6 – +10,

péntek reggel -6 – -3 fok körül alakul, de foltokban -10 fok közeli érték is lehet.

Jön a jó idő

Pénteken, szombaton melegfront, élénk, olykor erős délnyugati szél, enyhülés ígérkezik. Változó erősségű fátyolfelhőzet melletti napos, csapadékmentes időre van kilátás.

– Vasárnap is enyhe idő, déli légmozgás a legvalószínűbb. Meg-megvastagodó felhőréteg szűri, zavarja a napsütést. Eső nem várható.

– Hétfőtől nő az előrejelzés bizonytalansága. Most a hét első napjára még hasonlóan enyhe, változóan napos-felhős, csapadékmentes idő látszik valószínűbbnek.

– Kedden érkezhet térségünkbe egy mediterrán ciklon. Kezdetben az előoldalon melegfronttal, enyhüléssel, de felhősödéssel, majd elszórtan kialakuló, de néhol heves záporokkal, zivatargócokkal lehet számolni. Délután, este már érkezhet a lehűlést hozó hidegfront erős széllel.

– Szerdán záporokkal, zivatarokkal tarkított szeles, változékony idő ígérkezik észak felől terjeszkedő lehűléssel. (eumet

Egy kis tavaszi vitamint?

)

fagy

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.