Na jó, az Erasmus kétséges, de “narancs”-diplomát lehet szerezni Szamarkadban vagy Moszkvában is

Mit kell azzal bajlódni, hogy hazacsábítsa a magyar kormány azt a sokszázezer fiatalt, akik úgy gondolták, hogy “kerítésen kívül” keresik a tanulás, az életkezdés, vagy éppen kicsit “benőttebb fejlággyal” a családjuk boldogulását? Sokkal egyszerűbb módszert ötöltek ki: nem hajtják végre az unió Erasmus-programjának feltételeit, mindezt elhallgatják az emiatt hátrányt szenvedő srácok elől, akiknek így lehetőségük sincs kipróbálni a külföldi diákéletet. Azaz mégis: mehetnek Szamarkadba vagy Moszkvába….

A beruházások, amelyek hozzátartoznak az identitásunk kifejezéséhez: Szépművészeti Múzeum és a Fudan – így, egy sorban….

Terjedelmes riport jelent meg az Indexen Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszterrel, amiben szó esett a tanár-diák-szülő tüntetésekről, a kulturális intézmények támogatásáról, az egyetemek finanszírozásáról, családpolitikai kérdésekről, amiből most a színházakról, múzeumokról és a felsőoktatásról kifejtett gondolatok közül idézünk.

Gábor György: a felelős kormány döntése: 2024 őszétől nem kell az egyetemi felvételihez nyelvvizsga – Ugyanott tégla, malter és vödör még kapható!

Mózes első könyvének egyik sokat idézett története Bábel tornyának híres esete, amely arról számol be, hogyan zavarta össze az addig ugyanazon nyelven szóló, nagyravágyó ember beszédét az Örökkévaló, hogy ne értsék meg egymást, s ne tudják megvalósítani gőgös tervüket.

Kire gondolok? Debreceni és olyan „szerencsétlen-becsületes” formája volt, manapság Mr20%-nak ismerik…. Pedzik már?

Nem akarnám leírni a becses nevét, mert a végén rámsütik megint, hogy véresszájú brüsszelita vagyok. Vagy komenyista. A múltkor tudniillik az lettem. Már a debreceni városvezetés kissé stupid megfogalmazásában. Kommunista. Mert szerettem volna, hogy a város milliárdos luxusiskolájába járhassanak debreceni gyerekek is. Ne járhassanak! Mer’ én „komenyista” vagyok. Értem, drága Fidesz. Hogyne érteném! Mondjuk ti meg bolsevikok, abból is műbőrkabátos verzió. De érdekes? Nem. Akkor? Na, mindegy.

Nem egyszerű tisztamultú kormánypártit találni? – Megdőlt a Völner Pál helyett indított fidesz-jelölt….

Erős Gábor Esztergom alpolgármestere, és Völner Pál helyett indul az országgyűlési választásokon a Fidesz jelöltjeként. A politikus 2018-ban került fel arra a jegyzékre, amelyen a NAV azokat listázza, akiknél be nem jelentett alkalmazottat találtak. A 2014-es önkormányzati választások előtt Erős azt állította, van diplomája, de az újabb bemutatkozásából már hiányzik a diplomára utaló rész – írta meg a szabadeuropa.hu.

Az MSZP kirúgta Bangóné Borbély Ildikót – ” megtévesztette a közvéleményt,(…) politikai útjaink elválnak egymástól!”

Nyilvános önéletrajza szerint Bangóné Borbély Ildikó szocialista parlamenti képviselő 2013-ban közgazdászként végzett a Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF). A Mandiner közérdekű adatigénylést küldött a főiskola jogutódjának, a Budapesti Gazdasági Egyetemnek, amiben arra voltak kíváncsiak, hogy a szocialista parlamenti képviselő járt-e a BGF-re, és kapott-e ott diplomát.