Putyinnal szemben élete végéig érvényben marad az elfogatóparancs – Ezzel szemben Magyarországon…..

A Nemzetközi Büntetőbíróság által Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szemben kiadott elfogatóparancs akkor is hatályban marad, ha véget ér az ukrajnai háború. „A háborús bűncselekmények nem évülnek el, ez volt az egyik alapelve a második világháború után lefolytatott nürnbergi pereknek is”

Szanyi Tibor: elkapni Putyint – Nehéz lesz, bár nem reménytelen

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) március 17-én elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin, orosz elnök és Maria Alekszejevna Lvova-Belova, az orosz elnöki hivatal gyermekjogi biztosa ellen. A vád szerint az érintettek alaposan gyanúsíthatók konkrét háborús bűncselekményekkel, úgymint a megszállt területek lakosságának jogtalan deportálásával, súlyosbítva azzal, hogy ez a bűn gyermekekre is kiterjed.

Frissítve! Nem találták lakhelyén, így elfogatóparancsot adtak ki a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettese ellen – a portál a bírót politikai elfogultsággal vádolta

Rövid időre elfogatóparancsot adtak ki Szarvas Szilveszter, a kormánypárti Pesti Srácok főszerkesztő-helyettese ellen. A parancs a police.hu oldalán is látható volt február 19. után egy-két napig – írta meg a merce.hu.