Rab László: a láncfűrészes kertész, avagy menekülés az oligátorok elől

Nekünk, vidéki embereknek nincs más dolgunk, mint hogy megműveljük a káposztaágyást, azonkívül minden alkalommal a Minnerstájszra szavazzunk. Nagyjából ez az a két szabály, amit a magamfajta vidéki embör mindég betart. Rab László szŰrreál összefoglalója a 20-as hétről.

Read more

Egyszerűbb leégetni a gazt, mint többször traktorral lekaszálni? – Mit meg nem tesznek -egyesek- a terület alapon járó támogatásért! – Tűzoltó-helyzet Magyarországon….

Megdöbbentő információkat kaptam, miután beszámoltam arról, mennyire sok bozót-és erdőtüzet láttam a minap Borsodban. Többen jelezték, hogy nem csak a klímaváltozás az ok és azt is , hogy a helyi tűzoltók helyzete tarthatatlan – írta közösségi oldalán Hadházy Ákos.

Read more

Mészáros Lőrinc most, hogy felszármazott az Andrássy útra mégis inkább földbirtokra vágyik? – Három megye nagyságú földterületre szeretné rátenni a kezét

Bizony, annak, aki világéletében földközelben élt, annak nagyon tud hiányozni a jó magyar termőföld. Mit tehet a szegény pára -Mészárosék Lőrince-  itt Budapesten, a betonrengetegben? Álmodozik. És ha az illető a leggazdagabb (?) magyar is egyszemélyben, akkor természetes, hogy bevásárol a földpiacon. Hősünk nem szereti, ha sok a szomszéd, még belátna a magánszférájába, hát akkora földet vesz, mint három honi megye.

Read more

Ki ítélkezik felettünk, betolakodók felett? És milyen érték- és mértékrend alapján?

David Attenborough, a remek természettudós a hírek szerint új dokumentumfilmmel áll a közönség elé, amely arról szól, hogy milyen következményekkel jár a koronavírus-járvány, és a védekezéshez kötődő emberi tevékenység -betolakodók- a természeti környezetre és az élővilágra.

Read more

Pin It on Pinterest