Magyarország korrupcióban, mutyiban jobban teljesít!

A párt gránitszilárdságúra -talán még örök életűnek is- tervezett alaptörvénye is biztosítja a törvény előtti egyenlőséget, a jogbiztonságot. Tudjuk, a papír, pontosabban a klaviatúra mindent elbír.

“Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél.”/Orwell: Állatfarm/

 

Ha mindazt, amit az elmúlt hét évben hirdetett a Fidesz saját maguk komolyan vették volna, akkor napjainkban a parlament tele lenne levágott kezű fideszes potentátokkal. Talán vannak, akik még emlékeznek arra, hogy a párt akkori alelnöke 2010-ben arról beszélt, hogy egy teljesen új világot kell kezdeni , s az elsőnek, aki belenyúl a pénztárba, annak

“le fogjuk vágni a kezét”.

Több mint 10 év után megmosolyogtató olvasni a pártvezető nyilatkozatát

Hol van már az akkori alelnök, s mi lett a szépnek ígérkező tervekből. Ha még érvényben lennének Szent István törvényei, akkor igencsak lenne dolga a bakónak. A közpénz magánosítása a rezsim természetes velejárója, a korrupció az nem más, mint eszköz, az új hatalmi osztály kiépítésére. Nem kisebb ember fogalmazott így, mint a hatalom főideológusa. Mindez közérthetően azt jelenti, hogy mindazoknak, akik feltétlenül lojálisak a népünk nagy vezetőjéhez, a kegyuruk által szentesített jogszabályokban biztosítva van a jog, a meggazdagodáshoz. Azt a szót, a rezsim -saját emberei esetében- hogy lopás, nem ismeri. A fideszes párttagkönyv védettséget jelent, garancia arra, hogy a javakból, a hűbérúr által jóváhagyott mértékben jut, a hűbéreseknek is. Minél vastagabb a bankszámla, annál közelebb van az érintett a tűzhöz. / Hogy a nyelvcsapások száma, ezzel arányosan nő-e, azt az olvasók képzeletére bízom./

Az elmúlt évtized, a mutyikról szólt

Emlékszünk még arra, hogyan juttatta a hatalom a párthoz közelállók, rokonok, barátok, szomszédok tulajdonába a trafikokat. A derékhadat fizette így ki a párt, nem törődve azzal, hogy közben sok ezer család egzisztenciáját tették tönkre. A nyertesek között szép számmal találhattunk fideszes országgyűlési képviselők hozzátartozóit, polgármesterek családtagjait, a Fideszhez közel álló személyeket.Talán, több is mint városi legenda, hogy a megyék fideszes helytartói döntöttek arról, kik a trafikra érdemesültek. Volt olyan város, ahol még a polgármester sofőrjének a közeli családtagja is trafikot kaphatott. Mesés meggazdagodásokról hallani a városi legendákban.

Hasonló módon történt a magyar föld kiárusítása is

Fideszes strómanok, illetve a hatalom kegyeltjei kezébe került a föld, sok-sok ténylegesen a földből élő család jutott koldusbotra. Talán elég ha emlékeztetem a kedves olvasókat Kishantosra, vagy a hortobágyi földek eladására. Mondják, hogy hirtelen megnőtt az aranykalászos gazda tanfolyam elvégzését bizonyító irományok fekete piaci értéke.Vajon tényleg beült az iskolapadba a nemzet gázszerelője, a fitneszedző feleség, vagy éppen az egyik fideszes politikus angolt tanító neje. Sokan már akkor azt gyanították, hogy földspekuláció állhat a háttérben, a legfőbb szempont az EU-s és hazai földtámogatáshoz való hozzájutás volt.Tízmilliókról, százmilliókról van szó, érdekes módon senki sem vizsgálta, hogy például a fenn említett foglalkozású asszonykáknak honnan telt a földek megvásárlásához szükséges milliókra. Tanulságos olvasmány a nemrégen megjelent kimutatás arról, hogy kik azok a fideszes nagykutyák, akiknek a neje a “földet túrva” éli a mindennapjait.

Jól jövedelmezhet a politika, ha telik több száz hektár föld megvásárlására, művelésére

Épül -mit épül, kiépült- az új magyar birtokos osztály, talán még sohasem volt ekkora mértékű a föld koncentrációja. Szorgosan “szolgálják” a magyar embereket a fideszes nagyurak, és nem szégyenlősek, ha egy kis apró kerül a bukszájukba. A rendszert a pénz, és még több pénz mozgatja. A tűzhöz közel állók között talán mindenki milliárdos. Aki nem az, vagy olyan plebejus mint a kormányfő, vagy olyan buta, hogy még a jó magyar forint is elkerüli.

Kis magyar abszurd,

ahogyan a Fidesz kormány néhány hűséges cimbora kezébe juttatta a szerencsejáték piacot. Emlékszünk még az egyik -akkor még az volt- “legszimpatikusabb” miniszterre, amikor drámai hangon bejelentette, hogy a kormány a gyermekeink, és a szegények védelme érdekében egyik napról, a másikra megtiltja a játéktermek és az elektronikus kaszinók működtetését. Ha jól emlékszem, akkor még valamiféle, nemzetbiztonsági kockázatról is beszélt, a cinikusnak sohasem mondható akkori miniszter. Láss csodát, egyszer csak azt láttuk,hogy a piac a párthoz közel állók szabad prédája lett. Arra vajon mikor kapunk épeszű magyarázatot, hogy az állami szerencsejáték rt. miért nem kapott egyetlen kaszinókoncessziót sem. Miért érte meg, hogy a magyar állam lemondott a busás haszonról? Netán, így könnyebb az alkotmányos költséget a megfelelő zsebekbe juttatni? A nemzet kaszinósa halála után, gyorsan jó kezekbe kerültek a kaszinók jogai. Csak a véletlennel magyarázható, hogy akik ezt a milliárdos üzletet megkapták, a kormányfő partnerei a VIP páholyokban. A vagyon nem vész el, csak a hűbérúr más klienseinek adja használatba. A fizetendő “adó”, jobb helyeken alkotmányos költségnek is mondják, mértéke több ezer évre titkosítva van.

A sort még folytathatnám….

Gondolom az olvasóknak is megvannak a maguk élményei arról, hogyan lopta szét az uralkodó párt az elmúlt 10 évben az országot. Tehette, mindezt büntetlenül. Talán nincs olyan nap, amikor újabb lenyúlásról nem jelenik meg információ. Legtöbben már csak lemondóan legyintettek, hiszen semmi sem történik. Lassan a tetőt is ellopják a fejünk felől. A Fidesz parlamenti frakciójában most is ott ülnek azok a képviselők, akiket már nem lehetett tovább védeni, beáldozták őket, persze csak amúgy fideszes módra. A szavazatukra szükség van, sőt az egyik delikvens esetében az illetékes hatóság “elfelejtette”, hogy 1 milliárd közpénz tűnt el, s nem jelentették be erre kis apróra az állam igényét.

Egy ilyen írásnak csak akkor van értelme,

ha ejtünk néhány keresetlen szót a legmagasabb polcokon ülőkről, illetve az ő közvetlen holdudvarukról. Csodálatos gazdagodásoknak lehettünk tanúi az utóbbi években. Érdekes módon a milliárdos közbeszerzések nyertesei általában ugyanabból a szűk körből kerülnek ki. Igaz ez a gazdaság minden szegmensére, az útépítéstől, a védelmi piacig, de említhetném az úszó világbajnokságot, vagy a trendi, stadionépítést. A nemzet gázszerelőjének a gazdagodása szinte már a világ nyolcadik csodája. Igen tehetséges ember lehet, valószínűleg m tudja, hogy éppen hány cége van, éppen mi is kerül a nevére. Néha talán maga is meglepődik, mikor az újabb milliárdos megbízások berepülnek az ablakán. Mit fanyalgunk, mindig ő teszi a legjobb ajánlatot, jó szimata van,
Tudjuk, hogy nem strómanja a kormányfőnek -mondták mindketten, így elhihetjük- mesés gazdagodása kizárólag a jó szimatának, üzleti érzékének, és a rezsibiztosi agyképességének köszönhető.

Ambrózy

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Magyarország korrupcióban, mutyiban jobban teljesít!

  • 2020.07.12 - 10:42
    Közvetlen hivatkozás

    Bizony-: igaz! Az elmúlt -10 év- a mutyiról szólt! De az előtte lévő időszakok nem arról szóltak, csak az ország beledöglött, és a Böszme-: beismerte! Hát-, így van ez! Ha mutyi van-, az ország-: fejlődik! Ha nincs mutyi, de a a vezetője -beismeri- akkor az ország-: beledöglik! Míly nagy-: furaság! Igaz?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük