Mol-reakció, amiben nincs köszönet: ennél több árut egyszerűen fizikailag nem tudunk behozni

Ahogy arról többször is beszámoltunk, sor hátán sor a benzinkutaknál, össznépi kalandjátékká vált, hogy megtaláljuk, hol lehet tankolni. A Mol eddig hallgatásba burkolódzott, de délelőtt “izent”, bár a kedd en elmondottak sem adnak semmi jóra még reményt sem.

Read more

Vajon a mentőszolgálat MOL kártyája engedélyezi a prémium üzemanyag tankolását, mert alapból az olcsóbb üzemanyagra van beállítva?

Hétfőn délelőtt tankolni próbáltam, gondolom nem voltam egyedül ezzel a kisérlettel. A Szent István körúton és környékén volt dolgom, így a Váci úton haladtam kútról kútra, de benzint nem csak ársapkás áron, de a kormány szerint valóson sem sikerült vennem, ugyanis nem volt.

Read more

Most figyeljen: Nyitrai miniszterelnöki megbízott beígérte, hogy az embereket érintő megszorítás nem lesz – Tessen mondani, milyen az, ami nem minket érint?

Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a Világgazdaság podcastjában pénteken többek között azt állította, hogy “2022-ben nem lesznek megszorítások, hiába terjesztik ezt az ellenzéki politikusok és szakértők. Ugyanakkor a tervezett költségvetési hiány betartása továbbra is fókuszban van.

Read more

Tudta? Csak délelőtt 8 és 12 óra között szükséges a diplomás óvodapedagógus, különben bárki alkalmazható és „nevelheti” szemünk fényét!

Válságos mértéket öltött az óvodapedagógus-hiány, és emiatt már országos szinten működésképtelenné vált a csoportonként két diplomás pedagógusra épülő óvodai rendszerünk – derül ki a Szószóló a gyerekekért akció több száz szöveges beszámolójából, melyeket az érintett szülők és pedagógusok küldtek be. 

Read more

Látja maga előtt az álláshirdető autót, ami a felirat: legyél tanár! Vagy ha az vagy, gyere tanítani! – Vajon ki mernék-e írni, hogy a kezdő tanári bér bruttó 219.000 Ft?

Ma reggel séta közben megláttam az egyik áruházlánc álláshirdető autóját. Raktárost és áruösszekészítőt keresnek, kezdésnek bruttó 473.000 Ft-ért. Végzettség nem kell hozzá. Gondolom hiány van, ezért kell járni a várost és hirdetni.

Read more

Egyre romlik az államkasszahiány-helyzet és hol van még a választás előtti őrült osztogatás?

Az első negyedévben 788 milliárd forint hibádzik az államkasszában. Az előzetes adatok szerint 788 milliárd forint, a GDP 6,1 százaléka volt a kormányzati szektor idei első negyedéves hiánya. Az egyenleg az előző év azonos időszakához képest 664 milliárd forinttal, GDP-arányosan 5,1 százalékponttal romlott.

Read more

Pin It on Pinterest