Vajon a mentőszolgálat MOL kártyája engedélyezi a prémium üzemanyag tankolását, mert alapból az olcsóbb üzemanyagra van beállítva?

Hétfőn délelőtt tankolni próbáltam, gondolom nem voltam egyedül ezzel a kisérlettel. A Szent István körúton és környékén volt dolgom, így a Váci úton haladtam kútról kútra, de benzint nem csak ársapkás áron, de a kormány szerint valóson sem sikerült vennem, ugyanis nem volt.

Én csak menjek gyalog, de a mentők, vagy a rendőrök, esetleg a tűzoltók?

A felsorolásból persze sokan hiányoznak, hiszen, ha a fuvaros nem jut naftához, akkor ugye nem tudja a boltokba szállítani a megvennivalót: a kenyeret, a zöldséget, a gyümit, sem azt, ami Önt is kihozza a sodrából.

Dr. Kunetz Zsombor közösségi oldalán orvos mivoltából adódóan a mentők és persze a segítségre szorulók helyzetéről írt:

“… És ez csak a kezdet….

Ezek a képek ma délután 3 és 4 óra között készültek Budán, két nagy forgalmú az M1-M7 közös kivezetőjén található benzinkúton, és picit beljebb Gazdagréten.

Az egymáshoz közeli MOL kutakon, ahol a mentők is tankolnának csak a prémium üzemanyag volt elérhető. A kérdés az, hogy

  • vajon a Mentőszolgálat MOL kártyája engedélyezi-e a prémium üzemanyag tankolását, mert alapból ez az olcsóbb üzemanyagra van beállítva?
  • Tudja-e a mentőautó vezetője, hogy tankolhat prémium üzemanyagot, ha egyáltalán?

Ugyanis egészen idáig a Mentőszolgálat mindenre is alkalmatlan vezetése erről még nem rendelkezett.

Budapest mentőellátása kritikus, már a COVID előtti időkben is vidékről kellett mentőegységeket a fővárosba vezényelni azért, hogy a feladatok egy részét legalább időben sikerüljön ellátni. Most ezt a kínzó kocsihiányt még tovább növeli majd a benzinkút keresés miatti időveszteség is. És ez csak a kezdet, mert valószínűleg, hamarosan a prémium üzemanyagok is kifogyhatnak.”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss híreink!

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

One thought on “Vajon a mentőszolgálat MOL kártyája engedélyezi a prémium üzemanyag tankolását, mert alapból az olcsóbb üzemanyagra van beállítva?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.