Sorting by

×

Most figyeljen: Nyitrai miniszterelnöki megbízott beígérte, hogy az embereket érintő megszorítás nem lesz – Tessen mondani, milyen az, ami nem minket érint?

Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a Világgazdaság podcastjában pénteken többek között azt állította, hogy “2022-ben nem lesznek megszorítások, hiába terjesztik ezt az ellenzéki politikusok és szakértők. Ugyanakkor a tervezett költségvetési hiány betartása továbbra is fókuszban van.

Óriási a gondolkodásmódbeli eltérés a jobb- és a baloldal között. Míg utóbbi csak a megszorításokra képes asszociálni, addig a polgári erők nem megszorításokkal, hanem támogató-segítő költségvetési politikával kezelték a válságot. A gazdasági adatok pedig azt bizonyítják: helyes volt ez az irány. “

Elfelejtettek szólni a funkcinak, hogy már lezajlott a választás, amit kétharmaddal a pártja nyert, úgyhogy kicsit szüneteltethetné az ellenzékhibáztatást?

Nyitrai Zsolt elmondta: a globális helyzet Magyarországot is érinti: a magyar gazdaságot is több mint 2 éve “gyötri” a koronavírus-járvány, az energiaárak berobbanása, továbbá az orosz-ukrán háború. Mindezek miatt “költségvetési fegyelemre” lesz szükség, de leszögezte:

“az embereket érintő megszorítás egészen biztosan nem lesz”.

A miniszterelnöki megbízott azt is kiemelte, hogy európai uniós helyreállítási alap forrásai

“nem ajándékok”,  ezek járnak Magyarországnak, a magyar nemzetnek. Ezekért a támogatásokért a magyar kormány küzdeni fog

– közölte. Arról nem ejtett szót a kormánymegszólaló, hogy a Magyarország kormánya -nem a “nemzet”!- kötelezettségekkel tartozik az Európai Unió felé, amiket nem, vagy csak részben teljesített és ennek a következménye, ha csak részben, vagy egyáltalán nem kapunk az elvileg “járó” euromilliókból. Azt sem feszegette, hogy Orbán Viktor állításával szöges ellentétben csütörtök este a fideszes képviselők megszavazták az orosz gázembargóját bojkottját és Paks2 leállítását.

Micsoda mázli….

A miniszterelnöki megbízott felhívta a figyelmet, hogy

Orbán Viktor vezette polgári kormánynak van tapasztalata a válságkezelésben. 1998 és 2002 között többször volt komoly árvízhelyzet Magyarországon. 2010 után egy gazdasági világválság közepette vették át a kormányzást majd megtörtént a vörösiszap-katasztrófa, aztán 2015-ben jött a migrációs válság, 2019 óta tart a koronavírus-járvány, most pedig kitört a háború. Ezen válságok kezelésénél a polgári kormány helyt tudott állni

– jelentette ki. Úgy értékelt,

a vasárnapi országgyűlési választás eredménye is annak köszönhető, hogy amikor nehéz helyzetben volt az ország az Orbán Viktor vezette kormány nem a lakosság kiadásait növelte, hanem azok irányába fordult, akik “extraprofitot” halmoztak fel, mint a multinacionális vállalatok. Ezt nevezték “igazságos közteherviselésnek”.

Szerinte az, hogy baloldali politikusok, baloldali elemzők “megszorításokat” vizonálnak, azt jelzik:

“ők ezt tennék ha kormányra kerülnének”. Ezért is jó, hogy nem így történt.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta: a polgári kormányzat működésének “lelke” a családok támogatása

Csak a családok támogatásával haladhat a magyar nemzet – jelentette ki. Mindemellett az általa képviselet kiemelt társadalmi csoportok a jövőben is kiemelt figyelmet fognak kapni – tette hozzá. Arról nem adott bővebb tájékoztatást, hogy milyen megszorítás az, amit az “emberek” nem éreznek meg?

Hanem?

A gazdaság bármely szereplőjét sújtja direktben az előbb említett megszorítás, az túlélése és profitja érdekében tovább fogja hárítani, ami biztosan végig görög és mint köztudott, a végén ott vagyunk mi, mindannyian. esetleg arra gondolt a funkci, hogy Orbán az eddigi kedvezményezettjeitől vonja majd meg a milliárdokat? Nem lesz felelsleges, túlárazott beruházás, nem vesz fel csilliárdnyi hitelt? Ezt mindenki válaszolja meg maga…..

 

Most figyeljen: Nyitrai miniszterelnöki megbízott beígérte, hogy az embereket érintő megszorítás nem lesz - Tessen mondani, milyen az, ami nem minket érint?

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.