Perintfalvi Rita: most bezzeg ezerrel kampányol minden egyház!

Látom, hogy mennek ezerrel a fizetett reklámok, minden egyház buzgón kampányol, a hívek figyelmét minden misén és fórumon felhívják arra, hogy legyenek bátrak és vallják meg a vallási hovatartozásukat – kezdte közösségi oldala bejegyzését a “Népszámlálás margójára” címmel Perintfalvi Rita teológus.

Read more

A népszámlálási rendszer csak állt és csodálkozott: mit keres itt ez a sok ember? – Első nap bemondta az unalmast ….

A szombati nap reggeli híre volt, hogy aki nem akarja, hogy a népszámláló “kétszer csengessen” otthonában, az kattintgasson párat, mert online is kitölthető a virtuális papiros. Délutánra akadozni kezdett a felület, estére megadta magát.

Read more

Nem értem, miért a csodálkozás, igen, ebben az országban kötelező hinni – Mert mint az köztudott, “a tömeg hisz és nem gondolkodik…”

Nem várt nehézséggel találják szemben magukat a magyarországi ateisták és vallástalanok, hiszen az idei népszámlálás kérdőíven nem lesz külön rubrika a számukra. Az eddigi felmérések alapján a Magyar Ateista Társaság azt gondolja, hogy 50 százalék alá esik a magukat kereszténynek vallók aránya.

Read more

Hiába fogyunk, szaporodunk, nem tudjuk meg a végeredményt – 2021-ben elmarad a népszámlálás

Orbán Viktor a veszélyhelyzet idején alkalmazandó további védelmi intézkedésekről szóló kormányrendeletet módosítva egy évvel elhalasztotta az eredetileg 2021-re tervezett országos népszámlálást. A pénteki Magyar Közönyben megjelentek szerint a cenzust 2022-ben úgy kell majd bepótolni:

Read more

Pin It on Pinterest