Perintfalvi Rita: most bezzeg ezerrel kampányol minden egyház!

Látom, hogy mennek ezerrel a fizetett reklámok, minden egyház buzgón kampányol, a hívek figyelmét minden misén és fórumon felhívják arra, hogy legyenek bátrak és vallják meg a vallási hovatartozásukat – kezdte közösségi oldala bejegyzését a “Népszámlálás margójára” címmel Perintfalvi Rita teológus.

“Érthető is, hiszen a tét igen nagy

Az állam pénzcsapjain élő egyházaknak muszáj eredményeket produkálniuk. Hiszen ez egy keresztény ország, erre épül az egész kormánypropaganda. Magyarország az európai kereszténység utolsó védőbástyája, ami a putyini ortodoxával karöltve fogja megtisztítani a hitehagyott kontinenst.

Mi is lenne akkor, ha a népszámlálás során kiderülne, hogy 2011 óta nem nőtt, hanem éppen ellenkezőleg csökkent azoknak száma, akik magukat vallásosnak vallják!

  • De ki is az, aki vallásos?
  • S vajon ki fog-e derülni a népszámlálásból, hogy az egyházak politikai összefonódása miatt elveszítették a híveik egy részét?
  • Vagy a NEReresztények, akiknek semmi közük nincsen a valláshoz, most külön megkapják az ukázt a gazdáiktól, hogy vallják magukat kereszténynek és ez kompenzálni fogja a tényleges veszteséget?
  • És az ateizmust miért tekinti a KSH kérdőíve vallásnak?
  • És miért kaptunk három kérdőívet, amikor csak ketten élünk a háztartásban?

Szóval kezdjük azzal, hogy ki tartozik a katolikus valláshoz / felekezethez!

A kormánypropaganda szócsövei állandóan arról papolnak, hogy az a katolikus, aki minden vasárnap ott van a misén, aki betartja a tízparancsolatot és a tanítást egészen konzervatív, vagy fundamentalista módon értelmezi.

Tehát, akkor azok, akik csak húsvétkor és vasárnap mennek el templomba, nem katolikusok. Ahogy azok meg pláne nem, akik soha nem járnak misére. Akik bármilyen erkölcsi vagy tanbeli kérdésben mást vallanak, mint a kb. 70-80, sőt 100 évvel ezelőtti tanok, azok sem katolikusok.

Rólam kb. ezerszer leírta már a csicskasajtó, hogy nem vagyok katolikus. Mert az én nyitott, modern, őszinte és bátran kérdezni merő hozzáállásom, a feminista, a felszabadítás-teológiai, sőt LMBT-barát gondolataim szerintük istenkáromlás, nem katolicizmus. Nos, akkor ebből az is következik, hogy aki engem követ, aki ezekkel a gondolatokkal szimpatizál az ugyanolyan sátánista, mint én. Ne feledjük, hogy engem ennek titulálnak. Ugye a Magyar Nemzet még szalagcímben is lehozta rólam:

„A teológus bőrbe bújt sátán”.

  • Szóval akkor az én amúgy katolikus követőim közül szerintük senki nem katolikus?
  • Hát kíváncsi leszek, hogy ezek után minek vallják magukat?
  • Vagy én minek valljam magamat?
  • S vajon mi lehet azzal a sokezer vallásos emberrel, akik 2015 óta, a menekültválság óta súlyos identitásválságot élnek át? Azt érzik, hogy az egyházuk nem a Mester tanítását képviseli, amit mondanak vagy amit tesznek, annak semmi köze nincsen az evangéliumok szelleméhez.

Annak idején például nem segítettek az egyházak a bajbajutottaknak, tisztelet persze a kivételeknek

Amikor társadalmi vitákban békítőleg vagy egységteremtő módon kellett volna megszólalniuk, akkor vagy hallgattak vagy beleálltak a kormány által elvárt uszításba. Amikor például Osztie Zoltán katolikus pap a Hír tévében nyíltan b*zizott és „beteg, torzó életformáról” beszélt, miután Karácsony Gergely a Pride hét kapcsán kitette a Főpolgármesteri Hivatal homlokzatára a szivárványos zászlót.”

Hasonlóan uszító módon nyilatkozott Márfi Gyula nyugalmazott érsek, amikor a menekültválság idején arról beszélt, hogy a muszlimok gyereket sem szerelemből csinálnak, hanem ez náluk a dzsihád és az Európa-ellenes invázió része.

Akkor sem tiltakoztak az egyházak, amikor a hajléktalanságot kriminalizálták

Nem álltak oda az oktatás és az embernevelés méltóságáért küzdő pedagógusok mellé, sőt a sztrájkot – amikor még lehetett – megtiltották az egyházi intézmények tanárainak.

Szóval mi van azokkal a katolikusokkal, reformátusokkal, evangélikusokkal, kisegyházakhoz tartozókkal, akik az elmúlt 12 évben vagy érzelmileg, vagy ténylegesen teljesen elhagyták az egyházaikat? Most tőlük is elvárjátok, hogy megjelölje a népszámláláskor, hogy ő katolikus, református, evangélikus?

De akkor számukra ez mit jelent?

És teljesen felfoghatatlan, hogy a KSH miért olyan kérdőívet állított össze, ahol az ateizmus a vallások ill. felekezetek között jelenik meg! Hiszen az ateizmus nem vallás és nem felekezet. Vagy ha igen, akkor pl. a Magyar Ateista Társaságot is tekinthetnék egyháznak és kaphatnának állami támogatást?

S a végére egy technikai furcsaság

Nem tudom, hogy más is tapasztalt-e hasonlót. Mi ketten élünk a háztartásunkban és ketten is vagyunk bejelentkezve arra a postai címre, ahova három darab népszámlálási meghívót küldtek, mindig más belépési kóddal. Tehát akkor mi három darabot is kitölthetnénk? Ennek vajon mi a célja?”

FRISS!