Financial Times: Orbán levélben jelezte, amíg nem tiszta, hogy mennyi üti a markát, addig nem tárgyal az Unióval embargó-ügyben

Orbán Viktor kizárta, hogy a jövő heti EU-csúcson megvitassák az Oroszországgal szembeni olajembargót, amellyel újabb csapást mért az unió azon törekvésére, hogy támogatókat szerezzen az újabb szankciócsomaghoz – írja a Financial Times-ra hivatkozva az ATV.

Magyarország váratlanul visszavonta vétóját az Oroszország ellenei olajembargó ügyében, avagy a nagy hátrarc

Három uniós ország, köztük Magyarország is visszavonta vétóját az Oroszországgal szembeni olajembargóval kapcsolatban – írja a német Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF). A lap szerint úgyszintén visszavonta vétóját Ausztria és Szlovákia is.

Újabb magyar „leg”: az unióban szólóban pávatáncol (?) a magyar miniszterelnök, Németország kihátrált az orosz olajembargó mögül!

A német szövetségi kormány feladta az orosz kőolajimportot sújtó európai uniós büntetőintézkedéseket ellenző álláspontját, és már támogatja, hogy a közösség Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja miatt korlátozza a behozatalt – jelentette a hétvégén a Handelsblatt című német üzleti lap és a dpa német hírügynökség. A hazai kormánykommunikáció ennek szöges ellentétével sorozza a médiát. De Orbántól tudjuk, nem ez a fontos, hanem a tettek….