Baross híd-foglalás Győrben – Diákok és szülők az esőben…..

Mintegy száz diák foglalta el Győrben a Baross híd fél sávját. „Nincs tanár, nincs jövő!”. „Szabad ország, szabad oktatás.„, ”A sztrájk alapjog” – hangzottak a jelmondatok a zuhogó esőben. Az Egységes Diákfront a követeléseit a Győri Tankerületi Központ ajtajára ragasztotta – tudósított az eseményről a Telex.

Tankerület: a szülői tanteremfestés azért is jó, mert segíti a szülők közötti barátságok kialakítását – A felmenő jól van?

Az eddig is alap volt, hogy a szülő viszi be az “ingyenes és színvonalas” magyar iskolákba a wc papírt, a szappant, a papírtörlőt, a gyümölcsöt, a fénymásolópapírt, de ahhoz lássuk be orca kell, hogy velük csináltassa az erre hivatott tankerület a terem festését, a lehasznált bútorok javítását stb. Hab a tortán, hogy propagandaszöveget is találtak mindehhez.

A tankerület üzent: ha “polgári-engedetlenkedsz”, kirúglak – Ön mit üzenne vissza?

Ma reggel névre szóló fenyegető leveleket kaptak a polgári engedetlenkedő tanárok! Információink vannak, hogy az országban minden olyan pedagógust kirúgással fenyegetnek, aki részt vesz a tiltakozásokban – adta hírül a Tanítanék közösségi oldala.

Cifra nyomorúság – Mulatni ment a tankerület

Közérdekű adatigénylés nyomán a napokban derült ki, hogy  a Dél-Budai Tankerületi Központban 41 kormánytisztviselő összesen közel 20 milliós motivációs elismerést kapott, ami átlagosan közel félmillió forintnak felel meg, míg a tankerület 9 vezető beosztású munkatársa több mint 6,5 millió forintot kapott, ami átlagosan bruttó 724 ezer forint.

A tankerületi központok vezetői nem a Vodafone-bevásárlás profitjából kapnak “motivációs” jutalmat?

Gulyás Gergely a Kormányinfón az RTL kérdésére, ami a kormány milliárdos Vodafone-bevásárlását firtatta, többek között azt válaszolta, hogy “egy távközlési cég megvásárlása pedig profitot hoz, a Vodafone nyereségéből pedig akár a pedagógusbéreket is lehet emelni.”

“Ha addig már nem jelent be semmit, az több mint 2 EURO fejenként.” – kommentelte egy pedagógus az 1.000.-/kopf pedagógusnapi bulipénzt

“És ezt is megértük! Méltó ünneplést finanszíroz a tanker! “Ereszd el a hajam!” Lesz ám bulika!” Ezzel a szöveggel posztolta ki a Facebookra a pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, hogy milyen üzenetet kaptak a Belső-Pesti Tankerületi Központhoz tartozó iskolák pedagógusnap előtt.