Emmanuel Macron a Kozma utcai zsidó temetőben Heller Ágnesre emlékezett

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök ma délelőtt, megérkezését követően, a hivatalos budapesti programját megelőzően, rövid magánlátogatást tett a Kozma utcai zsidó temetőben, ahol lerótta kegyeletét Heller Ágnes filozófus sírjánál.

Tovább

Temetetlen holtak – Ausztria a laborunk, Olaszország a jövőnk?

“Ausztria a mi  laborunk” állította még a világjárvány kezdetén a rájellemző kihívó magabiztossággal a magyar miniszterelnök. Mára kiderült, hogy mivel nem figyeltünk rájuk, legutóbb például az észszerű szakmaiság  által  dikátlt szigorításaikra, alighanem az olaszországi helyzet lehet a jövőnk. 

Tovább

Dübörög a temető-biznisz

Napjainkban különösen sok család szembesül azzal, hogy egyre többe kerül mindaz ami a halál misztériumát lerángatja a hétköznapok, a temetők szintjére, ennek a témának egy szeletével foglalkozik a pénzcentrum cikke is: Ahogy fokozatosan öregszik el a társadalom, lassan olyan problémákkal is szembe kell néznünk, melyek elől eddig szívesebben fordítottuk el a fejünket.

Tovább

Ha kisgyerekkel készülünk kimenni a temetőbe ….

A temetőben – akárcsak otthon – a szülő mérlegelheti, döntheti el, hogy gyújthat-e gyufát, öngyújtót 4-5 éves kisgyermeke. Nincs hely fölsorolni azokat az alkalmakat, amikor a családok gyertyát, mécsest gyújtanak, gyertyatartót állítanak. Nemcsak a gyertya elhelyezésénél kell odafigyelni, hanem a koszorú és mécses lerakásánál is.

Tovább

Mindenki azt lop, amit ér – Ellopták a temető kerítését Egerlövőn

Nem volt lehegesztve, csak csavarokkal rögzítették! Még mindig nem vagyunk eléggé elővigyázatosak, pedig nem csinál mást a “jónép”, mint amit a választott képviselőik. Gordos Attila Egerlövő lelkipásztora szerint azért nem erősítették meg jobban az építményt, mert eszükbe sem jutott, hogy valaki szemet vethet rá.

Tovább

A mindent felülíró emberi közöny – egy haláleset margójára

A halál mindig fájdalmas az itt maradottaknak. Kutya kötelességünk, hogy a lehető legkíméletesebben járjunk el azzal, aki éppen egy szerettét vesztette el. Ez fokozottan igaz azokra, akiknek ez a munkájuk és az elemi emberségen túl a feladatuk.

Tovább