Orbán Viktor és Viktorné a temetőben…..

Orbán Viktor feleségével fejezte ki tiszteletét az 1956-os mártír-miniszterelnök sírjánál Nagy Imre újratemetésének 30. évfordulóján – látható az Orbán Viktor Facebook oldalán vasárnap reggel Glora victis felirat alatt közzétett felvételen. A kormányfő és Lévai Anikó megemlékezett a névtelen áldozatokról és névtelen elesettekről is – közölte az MTI.

Az éj leple alatt elvitetett szobor utáni tiszteletadás

A rövidhírhez kapcsolódva a miniszterelnök közösségi oldalára feltöltöttek egy videót, bizonyítva, hogy nem teljesen egyedül voltak a lezárt (nyitás előtti) temetőben, hanem a népes stáb és még ki tudja, hány biztonsági ember is jelen volt.

Minderről Gábor György filozófus….

“Szeret, nem szeret, szeret, nem szeret, szeret, nem szeret. Hat-hétéves koromban játszottam, akácfalevelekkel. Ott állt mellettem hol Gabi, hol Anna, hol Ági, hol Szilvi. Tépkedtük a leveleket, aztán kijött valami. De persze mindegy, hogy mi jött ki, akármi, mi akkor is épp szerettük egymást. Nagy puszi volt a pecsét. És halálosan komolyan gondoltuk.

Most ő tépkedi. Szeret, nem szeret. A 30 évvel ezelőtti temetésnek az volt a lényege, hogy kiűzte az oroszokat. Hazugság, senkit sem űzött ki, s nem is ő fújta meg a riadót. Megfújták azt mások, ő csak kifogta az idők szelét. Konjunktúralovag. Ma a felvételek arra jók, hogy egyedül őt mutassák. A hőst, aki egyes egyedül. Senki más, csak ő. Nem szeret. Mai napon „Szabadságkoncert” a Hősök terén, régi, bevált pártállami besúgókkal a főszerepben. Szeret. Közben 1956 történelmi emlékezetét kiváló történészek munkásságával kutatott és a résztvevők visszaemlékezéseivel megőrzött 1956-os Intézetet szétveri, meggyalázza, felszántja, sóval behinti, s odalöki a hatalom kezéből táplálkozó és a hatalom kedvére múltat átpingáló propagandaközpontnak. Nem szeret.

Aztán az éj leple alatt lebontatja Nagy Imre szobrát, neki ott nem tetszik, mást képzel oda,

a szobordöntés szimbolikájával fejezvén ki azt, amit e honban tradicionálisan szokás, minduntalan, szakmányban, amikor csak szobrokat bontunk, utcákat átnevezünk. Nem szeret. Aztán nem az éj leple alatt, hanem profi filmesek társaságában érkezik, feleségével kézen fogva, hosszú úton jön, gyalogost, Eisenstein smafu, fehér virággal, fák sűrű lombjai közt bevillan a napsugár, márványsír, főhajtás, motyorékolás, kézen fogva el, újra hosszú úton, Eisenstein ismét smafu. Szeret.

És semmit sem gondol komolyan. És senkit sem. Sem Gabit, sem Annát, sem Ágit, sem Szilvit. Mindent és mindenkit felhasznál, simogat, virágot hoz, aztán cipőt töröl beléjük, megaláz és kiröhög.
Egyedül önmagát szereti. Tépkedi az akácfaleveleket, magára gondol, a hatalomra, a kurva sok pénzre, és szeret, szeret, szeret, szeret.”

Még mindig erről Földes Péter újságíró…

“Orbán Viktor feleségével fejezte ki tiszteletét az 1956-os mártír-miniszterelnök sírjánál Nagy Imre újratemetésének 30. évfordulóján – ez látható az Orbán Viktor Facebook oldalán vasárnap reggel Glora victis felirat alatt közzétett felvételen. Orbán Viktor és Lévai Anikó megemlékezett a névtelen áldozatokról és névtelen elesettekről is. Idáig az MTI híre. És akkor jöjjön, ami a hivatalos híradásból kimaradt. Például az, hogy Orbán és Orbánné vasárnap reggel fél 7.-kor tették tiszteletüket a fiumei úti sírkert 301-es parcellájánál, a temető egyébként reggel 7 órakor nyit.

Úgy történt, hogy Orbán és Orbánné nem sokkal fél 7 előtt érkeztek a temető kapujához, ám azt zárva találták.

A miniszterelnök ekkor nézte meg a kiírást, hogy csak 7 órától van nyitva a temető.

  • A francba –mondta Orbán – aludhattam volna még egy fél órát.
  • Majd várunk fél órát, aztán kinyitják a kaput, és bemegyünk – nyugtatgatta az urát Orbánné.

Szerencsére mégsem kellett várakozniuk, az egyik biztonsági ember példás gyorsasággal intézkedett, és Orbán Viktor, valamint Orbán Viktorné már a nyitás előtt fél órával leróhatták tiszteletüket Nagy Imre emléke előtt. Az intézkedés során személyi sérülés nem történt.”

Kapcsolódó

Egy hozzászólás itt: “Orbán Viktor és Viktorné a temetőben…..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük