“Állt már e honban bíróság előtt nemzetgyalázás vádjával – mások mellett – József Attila, Illyés Gyula, Móra Ferenc, Zsolt Béla. Árpád, nem kerültél rossz társaságba!”

Tóta W. Árpád egy publikációját nemzetgyalázásként értelmezte a Kúria („kifejezései egy egész népre, egy egész közösségre vonatkoznak sértő, megbélyegző értelemben”), s pénzbírságra ítélte és bocsánatkérésre kötelezte az újságírót.

Tovább

Gábor György: mikor jön létre az Orrvizsgáló Operatív Törzs, s milyen felületen kell orrméricskélésre regisztrálnunk? -Bencsikiáda

Nem oly rég egy önmagáról nem megfeledkező, hanem önmagára teljes mértékben ráeszmélő figura (Bencsik András az ő neve) a tőle telhető legeslegintellektuálisabb érvként, hosszas gondolkodás után azt hozta fel egy ellenzéki parlamenti képviselőnő ellenében, hogy az illető amilyen ronda, olyan gonosz is.

Tovább

Gábor György:…az európai igazságszolgáltatást súlyos értelmezési zavarok jellemzik a vallás- és szólásszabadság megítélésével kapcsolatosan”

Gábor György filozófus egy különös ítélet kapcsán: “Lehet nemet mondani egy újságra, ami nekem nem tetsző karikatúrákat közöl, lehet nem leülni egy asztalhoz azzal, aki nekem nem tetsző módon nyilatkozik egyik vagy másik vallásról, ideológiáról, világnézetről vagy politikai mozgalomról, de kriminalizálni a kritikát, legyen az még oly durva, tiszteletlen, goromba vagy nyers, nem lehet.”

Tovább