Nyilatkozott tettének okáról a teknősgyilkos! – ez komoly…?

Szokatlan gyorsasággal, már vasárnap délután bíróság elé került az a nő, aki a gyanú szerint egy kockakővel brutálisan halálra vert egy görögteknőst a budapesti állatkertben. Az előzetes tárgyalás a nyilvánosságtól elzárva zajlott, ám az épületből kijőve ügyvédje magára hagyta védencét, aki beszélt tettének okairól.

Segélykiáltás

Az index.hu beszámolója szerint a felvételek alapján azonosított ózdi nőt előállították, vasárnap pedig nagy gyorsasággal megtartották az előzetestárgyalás a Budapesti Központi Kerületi Bíróság Fő utcai épületében. A gyanúsított nem azonos azzal a nővel, akinek fényképét egy szélsőséges portál hozta nyilvánosságra azt állítva, hogy ő ölte meg az állatot. Hogy mi vihette a nőt az állat megölésére, az a bíróságon nem volt hallható, az előzetes tárgyalások ugyanis nem nyilvánosak.

Bő másfél óra után ért véget a tárgyalás, ahonnan a fiatal nő arcát szatyorral eltakarva jött ki ügyvédjével. Száz métert tettek meg együtt, az ügyvéd nem nyilatkozott, majd elváltak egymástól. Azután a nő meglepő nyíltsággal beszélt a történtekről, arcát, nevét is adva a válaszokhoz a kamerák előtt, ám nem tűnt úgy, hogy száz százalékig tudatában van szavainak, így tartózkodunk megmutatásától.

A nő váratlan magyarázattal állt elő

Fel akartam hívni magamra a figyelmet, hogy ne kelljen koldulnom, prostituálódnom.

– mondta, miközben a rendőrség által készített képeket mutatta a kamerának a teknősről, a kőről és kísérőjéről, akinek nincs köze az ügyhöz.

  • „Börtönbe akart kerülni?” – kérdezték az újságírók.
  • „Nem, nem akartam, hát, lehet, hogy biztonságosabb.”
  • “Nem kaptam segítséget, ugyanúgy ki lettem csapva az utcára.”

Elmondása szerint van családja, a rokonoknak otthonuk, munkájuk is van.

  • “Megvannak, elmehetek?” – kérdezte és egyedül elindult a Bem rakparton.

A tárgyalás folytatása októberben várható, a fiatal nő szabad lábon védekezhet – írta a portál.

Háttér

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest