Tarjányi Péter: billen a mérleg nyelve és nem Putyin felé, de ne gondoljuk hogy nem keres megoldást!

Az elmúlt napok eseményei alapján az alábbi következtetések vonhatók le…Az orosz hadsereg lassú tempóban állandó logisztikai problémákkal küzdve igyekszik bekeríteni Kelet-Ukrajnában az ott állomásozó és harcoló mintegy 40-45 ezer fős ukrán haderőt. A harcok egyre hevesebbek, elesett Kreminna városa, és Izjumtól délre egyre hevesebb harcok dúlnak – kezdte napi helyzetelemzését Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő közösségi oldalán.

Read more

Ara-Kovács Attila: Európa, vigyázz!

„Ha a nemzetállamok visszatérnek, s ha a meghatározó pártok nem tudják hatalmi ambícióikat az integráció érdekében korlátozni, akkor nem csak uniónk nem lesz belátható időn belül, de béke sem. Hogy a Visegrádi 4 néven elhíresült kelet-európai haramiaállamok mit tesznek vagy mit nem eközben, az csak abból a szempontból érdekes, hogy szemléletes élőképben mutatják addig is be, mi lesz szerte a kontinensen, ha nem létezik többé Európai Unió.”

Read more

Áldott emlék?

Van Budán, a XI.kerületben egy épület, amiben manapság nemzeti hagyományőrző íjászatot oktatnak. Kívülről nézve teljesen átlagos az 1942-ben épült ötszintes ház. Még véletlenül sem jutna eszébe róla senkinek, hogy a csodaszarvasról vagy a holokausztról elmélkedjen, ha elhalad előtte.

Read more

Pin It on Pinterest