Na, ez nemzeti konzultáció! Cirka 35.000-es tömeg a Kossuth téren! – A fotelből is követhető, de még érdemes elindulni…..

Kezdetét vette a “Tanítani akarunk, de nem mindegy, hogyan!” – koncert és tüntetés a Kossuth téren az oktatás megmentéséért! “Az esemény ingyenes, de ha módodban áll, akkor támogasd a sztrájkalapot itt. A befolyt összeggel 100%-ban a sztrájkoló és polgári engedetlenkedő tanárokat támogathatjátok…” – hirdettek meg az eseményt a szervezők.

Élőben a Kossuth térről…. Na, ez nemzeti konzultáció!

Ha esetleg azon gondolkodna, miért nem lát élő közvetítéseket a koncertekről, amelyek már elkezdődtek….

“Nézzétek, mekkora erőnk van!” A túlzott igénybevétel és a hatalmas tömeg miatt alig van internet a téren, ezért követni is elég nehéz, hogy mi hangzik el. Molnár Áron, a NoÁr, illetve hát, ez bonyolult, szóval Molnár Áron azt mondta, hogy brutálisan sokan vannak a téren, megkért mindenkit, hogy vigyázzanak egymásra. A Grund csapata következett, akik azt mondták:

Nézzétek mekkora erőnk van! Sosem fogtunk még igazán össze. Nézzetek most körbe, hány állunk most itt. Nem fértünk el a Margit hídon, és nem férünk el a Kossuth téren. Nézzétek meg, hogy mekkora erőnk van! Innentől kezdve senki sem mondhatja, hogy nem vagyunk többségben. Többségben vannak, akik egy szabad országot szeretnének.

Glonczi László, polgárjogi aktivista, a TASZ idei Szabad-díjasa beszélt utánuk. Szerinte a sztrájk alapvető jog.

Nem lehetünk szabadon egy olyan országban, ahol a tanárok nincsenek megbecsülve. Ahol egy takarító többet keres, mint egy friss diplomás. Ő fontosnak tartja, hogy a legkisebb falvakban is felkészült tanárok legyenek, akiket hagynak szabadon tanítani. Fizessétek ki a tanárainkat – mondja, mire skandálásba kezd a tömeg. Követeljük a megbecsülést az összes pedagógusnak. Követeljük a pedagógusok vegzálásának befejezését. Egyetlen tanárt sem lehet elbocsátani azért, mert kiáll az igazáért. – tette hozzá.

Jámbor András posztolt egy képet a színpad tetejéről:

varosikurir 309224573 660932778931186 6742694398012008458 n
Fotó: J.A. facebook oldaa

Leállt (?) az utolsó élő közvetítés is…. a Klubrádió is elesett……

Azt hiszik, hogy megengedhetik maguknak? A Diákok a tanárokért csoport színeiben sok tanuló ment fel a színpadra, ők beszéltek. Elmondták például, hogy

Azt hiszik, hogy megengedhetik maguknak, hogy kirúgnak egy tucat pedagógust egy budapesti gimnáziumból? A tanárok célja, hogy egy olyan társadalmat építsünk, ahol senkinek sem kell heti ötven órában dolgozni, hogy el tudja tartani a családját. Kérdezem Gulyás Gergelyt, hogy tartja-e jó hosszútávú befektetésnek a tanári bérek megemelését?

Molnár Áron elmondta, hogy több mint 35 ezren vannak kint a téren, ami konzervatív becslésnek tűnik. Utána Funktasztikus következett, aki reppelni kezdett, a Focializmus című eposzt.

Cikkünk frissül!

Zárójelben….

A szerdai nap híre, hogy a 4iG Nyrt. adásvételi megállapodást kötött a Honeycomb Hungary és Central Europe vállalatcsoport 75 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról. Emlékeztetőül: a 4iG az a Mészáros Lőrinc vonzáskörzetéből kinőtt, állami hátszéllel felfuttatott nagyvállalat, amelyről augusztusban kiderült: az állammal közösen, 715 milliárd forintért megvásárolja a Vodafone-t.

FRISS!