Csuda ravasz! – Fiatalok, térdre, imához!

A katolikus egyháznak igencsak megfogyatkozhattak a hívei. Mi más jutna az ember eszébe, amikor – a fiatalokat megcélozandó –  kitaláltak az okosrózsafüzért, amelyet keresztvetéssel lehet aktiválni.

Ha még ez sem segít…

A Vatikánban múlt héten bemutatott okosrózsafüzér imádságokkal és elmélkedésekkel segíti a lelki elmélyülést – mondta az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye plébániai kormányzója kedden az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Hodász András hozzátette: az okosrózsafüzér egy okosóra és egy applikáció kombinációja, leginkább egy kis fekete karkötőre hasonlít, amelynek része egy kereszt alakú okosképernyő is.

valószínűleg a fiatalabbak „megszólítására” fejlesztették ki az okosrózsafüzért, amely mindig emlékezteti viselőjét az imádság fontosságára.

Hodász András elmondta, hogy már korábban is jelentek meg olyan applikációk, amelyek az imádkozást segítik. Példaként említette a gyónásra való felkészülést segítő, valamint a Ferenc pápa kezdeményezésére januárban megjelent „Kattints és imádkozz!” applikációt.

(Forrás: MTI)

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük