Csuhások! Térdre, imához! – Orbán Viktor anno és ma

Hol van már az az idő, amikor a mai miniszterelnök, Orbán Viktor úgy érezte, hogy az érvényesülés útja az egyházak megszorongatása. Hol van már az a jó svádájú falusi legényke, aki a mindenkit megbotránkoztatni akaró elhatározással vezette be csapatát az ország házába. Orbánék akkor még – 1989-ben – beszóltak mostani segédcsapatuknak, a KDNP-nek.

A keresztény kultúra minden erő forrása – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Pesterzsébeten, a Klapka téri református templom felszentelésének hálaadó ünnepén Kifejtette: ma sokan vitatják vagy egyenesen tagadják a kereszténység és Európa sorsának összefonódását. Azonban “mi, magyarok úgy tartjuk, hogy a keresztény kultúra nemcsak egy (…), hanem minden erő forrása, az a szegletkő, amely az európai civilizáció építményét egyben tartja. Nélküle nincs szabadság és nincs európai élet sem” – mondta Orbán Viktor.
A kormányfő szerint ma különösen fontos emlékeztetni arra, hogy kétezer év óta Európa minden jelentős megújulása valamiképpen a kereszténységből indult el.

Végezetül ismét egy kis múlt

A politika iránt érdeklődők visszaemlékezései szerint ez az antiklerikális megjegyzés a parlamentben a Fidesz ateista korszakában hangzott el. Orbán Viktor már akkor sem  törődött azzal, hogy a vallások elleni kirohanásai sértették az Alkotmány vallásszabadságot biztosító előírásait. Senki nem figyelt oda, pedig ma már tudjuk fontos lehetett volna.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Ezermilliók “vallási könnyűzenére” – Orbán, megint, szélesre tárja a mi pénztárcánkat is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük