Frissítve! Csuka, a bogaras lelkész, aki látta, hogy a civilek csótányt csempésztek a börtönbe, hogy utána hisztizhessenek

Orbán megadta az alaphangot és a szervilis követői egyre zavarodottabb történetekkel támasztják alá a kedves -már akinek- vezető jogtiprását. Gondolkodás nélkül csinálnak tettestársat és egyben bohócot magukból. De megéri?

Csuka Tamás, a bogaras lelkész

Csuka Tamás váci református püspök azt mondta Kismaroson vasárnap a templomban a szentmisén, hogy személyesen is megtapasztalta

„a civilek által kifejtett lejárató tevékenységet”.

Példaként a Magyar Helsinki Bizottság egy állítólagos akcióját hozta fel,

„amikor gyufásdobozokban csótányokat csempésztek a fogvatartottaknak, hogy ezzel bizonyíthassák a felhergelt rabok a cellák embertelen viszonyait”.

Az elítélt is ember…..

A Helsinki Bizottság jogászai egyébként korábban valóban többször felhívták már a figyelmet arra, hogy

embertelen körülmények között tartanak rabokat a magyar börtönökben,

emiatt és a börtönök zsúfoltsága miatt bírósági ítélet nyomán

a magyar államnak kártérítést kell fizetnie a raboknak a fogvatartásuk után (ebből a pénzből sok esetben a rabok által elkövetett bűncselekmények károsultjait fizetik ki, ha a raboknak nincsen erre saját pénzük.)

Orbán nyomás (kicsit sem) szabadon

Csuka egyébként a gyöngyöspatai helyzetet is kommentálta, azt mondta,

„felháborító igazságtalanság érte jó barátját, a gyöngyöspatai iskola volt igazgatóját, akit elüldöztek, meghurcoltak, miközben a városban bizonyos helyi csoportok részéről ma is rendszeres erőszakosságok, önkényeskedések borzolják a légkört”.

Gyöngyöspatán magyar bíróság jogerős ítélete írja elő,

hogy az önkormányzatnak és a helyi iskola fenntartójának kártérítést kell fizetnie helyi romáknak, amiért többszöri felszólítás ellenére is elkülönítve tartották őket az iskolában, és nem is tanították őket megfelelően.

A kormány egyébként a napokban kért bocsánatot a Helsinki Bizottságtól, amiért a 2017-es nemzeti konzultációja valótlan és jó hírnevét sértő állításokat fogalmazott meg róluk.

Forrás

Reakció

A Magyar Helsinki Bizottság közösségi oldalán reagált Csuka vádjára:

“A Magyar Helsinki Bizottság jogvédelmet vitt a börtönökbe, nem pedig csótányt, abból import nélkül is van elég. Annak örülünk, hogy a püspök úr szerint nem a jogvédők nyomták össze a zárkák falait, hogy zsúfoltnak tűnjenek.

Egyebekben pedig felháborítónak tartjuk, hogy a kormány tagja a magyar bíróságok által alkotmányellenes működés miatt feloszlatott Magyar Gárdát felavató püspökkel együtt templomban politizál.

A jó hírnevet sértő hazugságáért természetesen pert fogunk indítani Csuka Tamás nyugalmazott tábori püspök ellen.”

Frissítve!

Az MTI helyreigazítást tett közzé a Csuka lelkész által mondottakról:

“Felháborodik a lelkem, mert ’90 óta én bejárok a váci fegyházba, és amikor a Helsinki Magyar Bizottság látogatóba jött, akkor nevetve mesélték, hogy gyufásskatulyákban kértek be csótányokat, és egymásnak adogatták a zárkában, így bizonyítva, hogy milyen nehéz körülmények között élnek” – utalt a fogvatartottakra.

2 hozzászólás

  • 2020.01.20 - 10:38
    Közvetlen hivatkozás

    A feljelentés megtörtént. Menjen csak az eljárás a maga útján. Nem kellene befolyásolni ilyen görénykurzusos internáci bqalfax hülyelvtársias szösszenettel a független magyar bíróságokat, internáci balfax hülyelvtárs csicsiabirkabarom firkászok!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük