Czedlédy Csaba kitálal – Nem kell ellenség, ha Szabó Bálint a “jóbarát”…..?

Múlt héten került sor a kormányzati propaganda alja munkáját mindig lelkesen elvégző PestiSrácok újságírói elleni büntetőperre, amely ügy elsőrendű vádlottja Vas és Csongád megyék legnagyobb politikai kalandora – írja közösségi oldalán Czeglédy Csaba.

“Szabó Bálint, aki még az esküvőjére is meghívott,

aki számos magánéleti ügyében kérte ki tanácsomat, sok bánatát mesélte el, és sok mindenben volt kíváncsi véleményemre, az ellenem indult eljáráskor az elsők között rúgott belém, és állt neki hazudozni rólam az éppen aktuális érdeke szerint és legújabb barátai kérésére. Ahhoz viszont már nem volt bátorsága, hogy megjelenjen a büntetőbíróság előtt, és a szemembe nézzen.

Bálint életútját szombathelyiként 2002 óta kísérem nyomon, akkor indult el húszévesen Csepregen – ez egy kis Vas megyei város, közel a megyeszékhelyhez – polgármesternek a FIdesz támogatásával. A valasztas.hu hűen őrzi az önkormányzati választás adatait: Szabó nem sokkal kapott ki a függetlenként induló, azonban mindenki által baloldali emberként ismert Molnár Sándortól. 653 szavazatot kapott. csupán 89-cel kevesebbet, mint ellenfele. A képviselő-testületbe viszont Fidesz támogatta képviselőként bekerült.

Ezt követően – számomra azóta is rejtélyes módon – felfedezték őt maguknak Hagyó Miklós, Zuschlag János és Tóth Csaba (aki a vasi botrányok után visszaköltözött Budapestre, és azóta is az MSZP országgyűlési képviselője – a másik kettőt meg talán nem kell bemutatnom), és azzal a feladattal bízták meg, hogy bármi áron is, de szerezze meg új barátai számára a Vas megyei MSZP-n belül a hatalmat. A belháború részleteire most nem térek ki, a nyugat.hu részletesen dokumentált mindent (link lentebb).

Bálint, amikor érezte, hogy elfogyott körülötte a levegő,

szabad elvonulást kért, és a szegediek nagy bánatára odaköltözött. Ha minden igaz, porszívóügynökként kezdte pályafutását a napfény városában.

Azt már kevesen tudják, hogy Szabó 2016-ban bosszúból – és az országos Fidesz hallgatása mellett – megszervezte, hogy feloszlassa magát a fideszes többségű csepregi képviselő-testület, majd el is indult ismét polgármesternek. Előtte – bármilyen furcsa is – kikérte a véleményemet, én pedig úgy voltam vele, hogy ami rossz a Fidesznek, az jó nekem, így támogattam elképzelésében.

Az időközi választás nagy kudarccal járt számára: csúfosan kikapott a Fidesz jelöltjétől, a szavazatok 10%-át sem szerezte meg.

Rövid Vas megyei kitérője után újult erővel folytatta Szeged polgármestere elleni szélmalomharcát. Az ellen a Botka László ellen, akit nekem számtalan alkalommal dicsért és magasztalt. Mindig az volt az érzésem, hogy az a legnagyobb baja, hogy nem kapott helyet a polgármester asztalánál.

Nagyon sajnálom egyébként,

hogy Bálint már megint eszköze lett a hatalmasoknak. Legújabb barátai is csak használni fogják, majd eldobják, amikor már nem lesz rá szükségük.

A múlt heti tárgyalás után a 168 óra újságírójával beszélgettem Szabóról, Szegedről, a Szeviép-ügyről és Bálint egyik legújabb barátjáról.

Elmondtam neki, hogy Szabó Bálint egy 2017 tavaszi megbeszélésen arról beszélt nekem, hogy cégének, a követeléskezeléssel foglalkozó Likvid Kontroll Kft.-nek 10 százalékos sikerdíjra szóló szerződése van a Szeviép-károsultak egy részével. Bálint nekem azt állította, hogy Lázár János akkori miniszter ígéretet tett neki, hogy a választási kampány előtt kártalanítják a Szeviép egykori alvállalkozóit. Ha nem így volt, akkor Szabó Bálint kivételes jövőbelátási képességgel rendelkezik, hiszen később pontosan minden úgy történt, ahogy nekem elmesélte.

Kordokumentumként viszont bemutatom a Szegedi Törvényszék tavalyi jogerős ítéletének lényegi részét: Szabó Bálint valótlant állított – más szóval hazudott – Botka Lászlóról és rólam. Van egy újabb papírja erről…

Régebbi Délmagyar cikk Szabó kalandos életéről és a nyugat.hu nagy dossziéja a Vas megyei szoci belháborúról főszerepben Szabó Bálinttal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük