Az Európai Parlament elnöke, David Sassoli hivatalos levélben utasította el, hogy akár személyesen, akár online bejelentkezés keretében felszólaljon Varga Judit a magyar felhatalmazási törvény holnapi brüsszeli vitájában. De az igazságügyminiszter nem adta fel, telefonál Sassolinak és Vera Jourová bizottsági alelnöknek is.

Jourová biztosan örülni fog!

Az Európai Parlament szocialista elnöke, David Sassoli hivatalos levélben utasította el,

hogy akár személyesen, akár online bejelentkezés keretében felszólaljon Varga Judit igazságügyminiszter a magyar koronavírus törvényről szóló holnapi EP vitában.

“A demokratikus legitimációjára oly büszke EP úgy kíván jogállamiságról, demokratikus alapértékekről vitatkozni, hogy a tisztességes eljárás alappillérét, az érinett fél személyes meghallgatását kívánja ellehetetleníti”

– írta a Facebook posztjában az igazságügyminiszter.

”Az elmúlt hetekben Magyarországot soha nem látott mértékű, megalapozatlan politikai támadás érte az Európai Unióban, holott már az Európai Bizottság alelnöke, Vera Jourová is kijelentette, hogy a magyar koronavírus-törvény nem sérti az európai jogot. Az EP ennek ellenére ismételten hazánkról kíván vitázni ahelyett, hogy a tagállamok járvány elleni védekezésének elősegítésére összpontosítaná erejét.

Egy demokratikus vita alapja,

hogy az érintett félnek lehetőséget kell adni arra, hogy elmondhassa véleményét. Az Európai Parlament azonban – nem először – szembe menve az európai alapértékekkel, nem kívánja biztosítani ezt a lehetőséget.

Ma telefonon egyeztetek ez ügyben Vera Jourová bizottsági alelnök asszonnyal

és hivatalos választ küldök David Sassoli-nak, az Európai Parlament elnökének, melyben felszólítom az Európai Parlamentet, hogy tegye lehetővé, hogy a Magyar Kormány tagjaként kifejthessem álláspontunkat egy Magyarországról megrendezésre kerülő vitában” – posztolta a Facebook oldalán Varga Judit.

Előtte az igazságügyminiszter azt írta:

“az Európai Parlament egy világjárvány közepén – amikor naponta ezrek halnak meg és milliók veszítik el munkahelyüket a vírus következtében Európában – elérkezettnek látta az időt, hogy holnap, immár sokadszor a magyar jogállamiságról vitatkozzon, most épp a koronavírus elleni védekezést lehetővé tevő törvény demokratikus mivoltát megkérdőjelezve.

Az Európai Parlament balliberális többsége ráadásul úgy kíván ítéletet mondani Magyarország felett, hogy a tisztességes eljáráshoz fűződő legalapvetőbb elvet is semmibe véve nem teszi lehetővé, hogy a Magyar Kormány tagjaként kifejthessem jogi és politikai álláspontunkat a sokadik hazánkról szóló brüsszeli vitában. Ezzel az EP a legalapvetőbb demokratikus jogokat veszi semmibe és mindeközben nem vesz tudomást az Európai Bizottság hivatalos álláspontjáról sem, miszerint a magyar koronavírustörvény nem sérti az uniós jogot”.

Forrás

koronavírus

1 hozzászólás

  1. Ne hapogj, te rossz noimitator, – az EU eppen most elegelte meg a kormanyod pavatancat, es igenis nagyon helyes lesz, ha megvizsgaljak, miert is nem mukodhet egy “demokratikusnak” nevezett parlamentben az ellenzek? A teljhatalom megkovetelese, torvenybe foglalasa nem mas, mint egy antidemokratikus torveny, egy semmit ero allam elnok alairasaval. (Aki meg a sajat halalos iteletet is alairna, annyira be van fenyitve.)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét