December 11-ig kék színben pompázik a Szabadság-szobor

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy a lengyel és a magyar fővárosnak, Budapestnek és Varsónak egy a hangja.

“Mi Európában maradunk, nem hagyjuk magunkat megosztani, nemet mondunk a vétóra, de igent mondunk az európai értékekre. Lengyel kezdeményezésre mi is láthatóvá tesszük európai elkötelezettségünket, mától december 11-ig új díszkivilágítást kap a budapesti Szabadság-szobor, az Európai Unió kék színében.”

Budapest így csatlakozik Varsó és több lengyel város kezdeményezéséhez

“Ezekben a napokban ismét világossá tesszük: a magyar és a lengyel kormány nem egyenlő Magyarországgal és Lengyelországgal. A kormányaink az országaink értékeivel és érdekeivel ellentétesen cselekszenek. A kisstílű vétópolitika, az, hogy önző hatalmi érdekeik miatt foglyul ejtették Európát, megbénítják az európai válságkezelést, és megakadályozzák azt, hogy a magyar és a lengyel emberek hozzájussanak az őket megillető támogatásokhoz, csakis a kormányaink szégyene.”

A kormányaink szégyenében az országaink, a városaink nem osztoznak

“Budapesten, a szabad magyar városokkal közösen, Varsó főpolgármesterével és a lengyel városokkal együtt azon dolgozunk, hogy kormányaink kicsinyes politikájának ne a magyar és a lengyel emberek legyenek a kárvallottjai.”

Rekordmagasságban van az Európai Uniós tagság támogatottsága

“Magyarország érdeke az, hogy mielőbb elkezdődhessen az európai válságkezelés, hogy Magyarország mielőbb hozzájusson az európai támogatásokhoz úgy, hogy az azokkal való kormányzati visszaéléseket megakadályozzák a jogállami kritériumoknak nevezett korrupcióellenes szabályok. Értékeinkről pedig éppen ma tudósít az a friss felmérés, amely szerint rekordmagasságban van az Európai Uniós tagság támogatottsága, a magyarok 85 százaléka elkötelezett Európa mellett. Az Orbán-kormány tehát önző vétópolitikájával szemben áll az országgal, szemben áll a magyarok érdekeivel és értékeivel is.”

<<< Friss hírek! >>>

Itt az ideje tehát visszalépni a vétótól

“Ha ez nem történik meg, akkor az Európai Uniónak kell megtalálnia a megoldást arra, hogy a magyarok és lengyelek hozzájussanak az őket megillető támogatásokhoz. Erre az önkormányzatok bevonása lehet a megoldás, az, ha a kormányok helyett az önkormányzatokon keresztül jut célba az európai segítség.”

baleset

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük