Déri Tibor: a szereplők, a helyzet változhat, a cél ugyanaz marad: leváltani a jelenlegi korrupt és alkalmatlan hatalmat – A polgármester ezután a DK színében politizál

Fontos bejelentést tett Déri Tibor, Újpest ellenzéki polgármestere az Facebook-oldalán. Egy ideje már ment a kommunikációs adok-kapok Déri Tibor és a Momentum között, most az előzmények ismeretében nem meglepő bejelentés született.

Előzmény

Újpest akkor még momentumos polgármestere, Déri Tibor előbb bejelentette, hogy nem indul a 2024-es önkormányzati választáson. A Momentum sérelmezte, hogy erről önállóan kommunikált a politikus, és bizalmatlanság miatt felfüggesztette a politikust, mivel állításuk szerint Déri közelebb sodródott más pártokhoz. Déri szerint voltak olyanok, akik döntését másképp értelmezték, mint ahogy kellett volna.

A bejelentés

“Hosszú hetek gondolkodása és tépelődése előzte meg azt a döntést, amelyet a mai napon meghoztam. Bevallom, pártom reakciója az elmúlt hetek történéseit figyelembe véve nem esett jól, de a Momentum Mozgalom egyik legrégebbi tagjaként úgy éreztem, a Momentumnak és nekem, közösen adnunk kell esélyt a további munkára.

Sajnos az elmúlt hetek során világossá vált számomra, hogy valami végérvényesen megváltozott ebben a helyi politikai közösségben, ezért úgy döntöttem, a mai nappal (2022. október 19-én) bejelentem kilépésemet a Momentum Mozgalomból.

Újpest számára a legfontosabb most a nyugalom, a kiszámíthatóság, a béke, a stabilitás és az előttünk álló gazdasági válság sikeres leküzdése.

Politikusi munkámat helyben, párton kívüli polgármesterként folytatom, ám Újpest jelene és jövője, a városrész fejlődése továbbra is szívügyem, ezért nem hagyom magára fővárosi képviselőként sem a kerületet. A további hatékony érdekérvényesítést biztosítandó, a Fővárosi Közgyűlésben csatlakozom a legnagyobb demokratikus közösség, a Demokratikus Koalíció frakciójához.

Nem lépek be a DK-ba,

de a képviselőcsoportjuk munkáját minden erőmmel, minden újpesti és fővárosi érdekében segíteni fogom. Ebben természetesen legerősebb szövetségeseim dr. Trippon Norbert és Bedő Kata újpesti alpolgármesterek.

A szereplők, a helyzet változhat, a cél ugyanaz marad: leváltani a jelenlegi korrupt és alkalmatlan hatalmat, és létrehozni egy fejlődő, európai valóban demokratikus Magyarországot.

A demokratikus, köztársaságpárti ellenzék továbbra is mindenben számíthat a segítségemre ebben a küzdelemben.”

DK-reakció

A Demokratikus Koalíció nevében Szaniszló Sándor -ex MSZP-s- fővárosi frakcióvezető közleményt adott ki:

“A Demokratikus Koalíció fővárosi közgyűlési frakciója megtiszteltetésnek tekinti, hogy Déri Tibor, Újpest polgármestere csatlakozik hozzá. Csatlakozásával a DK frakciójában ülő polgármesterek által irányított kerületekben mintegy 600 ezer budapesti életét tudjuk segíteni. 2019-ben a DK fővárosi frakciója 4 fővel indult, mára már 7-en képviselik a budapestieket a legnagyobb ellenzéki párt fővárosi frakciójában. Frakciónk a korábbi működésnek megfelelően a polgármesterek folyamatos konzultációjával alakítja közös politikánkat, ugyanakkor kellő megértést és szabadságot biztosítva az eltérő helyzetű kerületek vezetésének. Most már Déri polgármester úrral közösen azért fogunk tenni, hogy Budapest, a szabadságát féltve őrző főváros a mainál is jobban tudjon vigyázni hétköznapi életünk nyugalmára, kiszámíthatóságára és biztonságára.”

Friss!

Pin It on Pinterest