Kerítésen innenKiemelt hírek

Dízel autója van és budapesti? – akkor Tarlós önnek is betart!

Dízel autója van és budapesti? - akkor Tarlós önnek is betart!

A német példán felbuzdulva Tarlós István belengette, hogy a dízel autók nemkívánatossá váltak Budapesten és középtávon a kitiltásukat tervezi.

Indokolt

Ki kell adni egy előzetes jelzést hamarosan Budapesten is, hogy gondolják meg az emberek a dízelautók vásárlását, mert nemsokára itt is terítékre kerül a kérdés

Tarlós közölte, hogy a lépés középtávon képzelhető el és indokolt Budapesten is. Arra a kérdésre, mit ért középtávon, a főpolgármester azt mondta:

Nem nagyon hiszem, hogy 5 éven belül ez generálisan megoldható. Egy biztos, itt is bekövetkezik.

Rákészülési idő

Magyarországon a jogszabályi környezet nem teszi lehetővé a dízelkocsik kitiltását, mások az autósok anyagi körülményei és más a gépkocsipark állapota is. Mi is tervbe vettük a kitiltást, de csak bizonyos türelmi idővel és nem egyik-napról a másikra. Erre rá kell készülni, fel kell készíteni a lakosságot, vállalkozókat, jogszabályokat kell alkotni, és kommunikálni a terveket. Nemcsak az autósokat érinti a szabályozás, hanem sok buszt és teherautót is.

Tarlós az Index.hu-nak nyilatkozva leszögezte: az első lépéseket a szmogriadó-rendelet módosításánál már megtették. A jogszabálynak két év múlva lép hatályba az a része, ami szerint szmogriadó idején bizonyos dízelek nem használhatók.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Ezek figyelembevételével gondolkodjon új, vagy használt autó vásárlásakor.

About Author

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Szólj hozzá!