drMáriás: és akkor most te meg én valami anarhista punkok vagyunk, vagy mi a bánat? – kérdezte kicsit becsiccsentve Lady Diana - Városi Kurír

Sorting by

×

drMáriás: és akkor most te meg én valami anarhista punkok vagyunk, vagy mi a bánat? – kérdezte kicsit becsiccsentve Lady Diana

Lady Diana és Gorbacsov Mihály titkos megbeszélést folytat a szükséges változásokról a budapesti memorandum után a Tilos az Á környékén Edward Hopper műtermében 2022, 100 x 120 cm, akril vásznon és giclée print drMáriás festménye kiállítva Londonban,  giclée Budapesten.

Hirdetés

Hogy is volt csak?

Manapság sokat emlegetjük a budapesti memorandum elnevezésű nemzetközi szerződést, amelyet 1994. december 5-én Budapesten írt alá a három atomnagyhatalom, Oroszország, az Amerikai Egyesült Államok és az Egyesült Királyság, s amelyet támogató nyilatkozatot adott ki később Kína és Franciaország is. A szerződés Ukrajna, Fehéroroszország és Kazahsztán területi integritását garantálta, amiért cserébe Ukrajna 1994 és 1996 között leszerelte a világon a harmadik legnagyobbnak számító nukleáris fegyverarzenálját.
Kevesen tudják, hogy bár az aláírók Bill Clinton amerikai, Borisz Jelcin orosz és Leonyid Kvacsuk ukrán elnök voltak, a delegációk kíséretében megjelentek többek között Lady Diana és Gorbacsov Mihály is, akik, amíg a többiek a protokollal foglalkoztak, egymással szimpatizálva poharazgattak egy bárban.
– Rendesen szétverted a királyi családot! – mondta mosolyogva Gorbacsov.
– Megérdemelték! – válaszolta melankolikusan elpirulva Lady Diana. – De az semmi ahhoz képest, ahogyan te feloszlattad a Szovjetúniót!
– Szétrothadt az már amúgy is magától teljesen! Pont úgy, mint a brit monarchia! – tett rá egy lapáttal Gorbi.
– Ja, rohadt az is rendesen! De igazából mi már csak a koporsószögeket vertük a két rendszerbe, de azt azért elég vagányan, nem? És akkor most te meg én valami anarhista punkok vagyunk, vagy mi a bánat? – kérdezte kicsit becsiccsentve Lady Diana.
– Da! – mondta Gorbacsov mosolyogva. – És épp ezért menjünk le a Tilos az Á-ba, pogózzunk, bumpozzunk és igyunk egy jó nagyot! Amúgy egyre jobban tetszel nekem!
– O. K.! – mondta Diana bájos mosolya kíséretében, majd tétován elindult a bárból kifelé, miközben Mihály finoman utánanyúlva támogatta.

drMáriás a VK-n

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.