Dúró Dórának lőttek – kizárták a Jobbik frakciójából

Dúró Dóra volt a Jobbik-frakció egyetlen tagja, aki támogatta a fideszes média által látványosan felkarolt Toroczkai László által életre hívott ‘Mi Magunk’ platformot. A párt elnöksége már korábban jelezte, hogy a platformalapítás az alapszabályba ütközik, ezért fegyelmi eljárást kezdeményeztek Toroczkaival szemben.

Erről a Jobbik-közeli Alfahír számolt be, az értesülést a lapnak Mirkóczki Ádám is megerősítette.

Mirkóczki az Alfahírnek azt mondta,

bizalmi válság alakult ki Dúró Dórával szemben, ezért döntöttek a frakcióból történő kizárása mellett.

Dúró mandátumáról a párt elnöksége dönthet: ha az elnökség kétharmada úgy dönt, felszólíthatják mandátumának visszaadására.

Hivatalosan még ez sem kötelezné arra Dúrót, hogy visszaadja parlamenti mandátumát, ugyanakkor Mirckózki elmondta azt is, hogy a párt parlamenti képviselői a Szent Korona előtt tett esküjükben vállalták, hogy alávetik magukat az elnökség döntésének.

Előzmény

Nemcsak Ásotthalom polgármestere, Toroczkai László ellen indulhat fegyelmi eljárás a Jobbikon belül, de a párt országgyűlési képviselője, Dúró Dóra is hasonló sors elé nézhet. Párton belüli forrásokra hivatkozva, az Azonnali azt írja, a Toroczkai-féle platformba való belépés miatt Dúró ellen is fegyelmi indítványt nyújtottak be a párt etikai bizottságánál – írta a Mérce.

Dúró az új platform kapcsán azt írta Facebook-oldalán, csatlakozása a Toroczkai-platformhoz csupán szimbolikus volt, és amúgy sem szeretné, ha pártszakadás következne be a Jobbikban.

(forrás: 444.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük