Edzője mentette ki a vízből az ájult amerikai szinkronúszót - Városi Kurír

Sorting by

×

Edzője mentette ki a vízből az ájult amerikai szinkronúszót

Szerdán gyakorlata végén elájult a vízben Anita Alvarez amerikai szinkronúszó, akinek életét az érte beugró edzője mentette meg a budapesti vizes világbajnokságon.

Hirdetés

Alvarez a szinkronúszók szerdai egyéni szabadprogramjában került bajba programjának legvégén

A mikor egy pillanatra feljött a víz alól, majd ájultan a medence feneke felé süllyedt. Alvarez életét spanyol edzőjének, Andrea Fuentesnek köszönheti, aki villámgyorsan reagált és azonnal vízbe ugrott érte, majd kiúszott vele a medence a partjáig, ahol a mentősök segítették ki az ájult versenyzőt. A szinkronúszót a parton ellátták, majd hordágyon szállították el a medencetérből.

“Anita sokkal jobban van, olyan jól, amilyen jól csak lehet. Őszintén szólva, nagyon ijesztő volt az egész” – nyilatkozta később a Marca című spanyol lapnak Fuentes. – “Azért ugrottam be, mert senki más nem tette. Megijedtem, mert nem lélegzett, de most már jól van. Pihennie kell.”

A négyszeres olimpiai érmes Fuentes nem először mentette ki a vízből Alvarezt, ugyanis egy tavalyi olimpiai kvalifikációs viadalon is magatehetetlenül elsüllyedt. Akkor az edző és párostársa, Lindi Schroeder húzta partra.

Az amerikai szövetség szerdán este azt közölte, hogy a 25 éves versenyző csütörtökön alapos orvosi vizsgálatokon esik majd át, s azokat követően döntenek arról, hogy a pénteki csapatversenyen részt vesz-e.

Hirdetés

Forrás: Marca / MTI

Friss híreink

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.