Connect with us

Kerítésen innen

Egy igazán finom és egyszerű köményes, minden ízében „a miénk” leves

Megosztás

Egy régi, de minden ízében modern étel a köménymagos tojásleves.

kömény,
Megosztás

A köménymagos tojásleves télen-nyáron egyaránt kedvence azoknak, akik ismerik. Egy igazi retró sztárról beszélünk, amit azonban tömegesen legutóbb a boomer nemzedék ismerhetett meg az iskolai menzákon és a nagyik konyháján.

Csak ennyi kell hozzá:

2 ek étolaj

1 fej vöröshagyma

1 tk őrölt piros paprika

1tk köménymag ( a leves leleke)

2 db babérlevél

1 gerezd fokhagyma

só frissen őrölt bors

6 db tojás

1 ek ecet

Így készül

Egy lábasban olajat hevítünk, és megpároljuk az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, a tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát és a köménymagot.

Hozzáadjuk a babérlevelet és ráreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Felöntjük 1 liter hideg vízzel és felforraljuk.

Ezután lejjebb vesszük a lángot, bele öntjük az ecetet és – folyamatos kevergetés mellett – 2 felvert tojást belecsurgatunk a levesbe, majd óvatosan beleütjük a maradék tojást.

Ekkor már nem keverjük, különben nem maradnak egyben a tojások. 5-6 percig főzzük.

Jó étvágyat.

(Recept)

Ezt kóstolta már?

Friss!

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük