Egy kütyü a fülbe és a világ összes nyelvén folyékonyan beszél! Érdekli?

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy olyan helyzetbe kerültünk, ahol idegen nyelven kellett volna valamit megmagyarázni, de nyelvtudásunkból csak mutogatásra futotta.

Ez már a múlté!

Ezen persze lehet nevetni, de a nyelvtudás, illetve annak hiánya sokszor égető probléma tud lenni. Még a nagy áttörést jelentő gépi fordítóprogramok ellenére is, a közelmúltig a nyelvi korlátok problémája megoldatlan maradt, hiszen az élő kommunikációban nagyon nehézkes a szöveges fordítóprogramok használata. Azonban hamarosan, hála a modern technológiáknak, ez a probléma is megoldódni látszik!

2017 tavaszán, a világ minden táján elkezdték értékesíteni azt a fantasztikus eszközt, amely a „The Pilot” nevet kapta. Ez egy, a Waverly Labs cég által kifejlesztett, széles felhasználási körű innovatív termék, melyben az az igazán újszerű, hogy tulajdonképpen egy kicsi, vezeték nélküli fülhallgató, ami lehetővé teszi, hogy beszélhessünk külföldiekkel, azaz ez valójában a te szinkrontolmácsod. A készülék veszi és felismeri a beszédet, és azonnal le is fordítja azt.

Pilot

Jelenleg a „Pilot” képes automatikusan fordít angolul, olaszul, franciául, spanyolul és portugálul. A közeljövőben a cég fejlesztői további nyelveket terveznek hozzáadni az eszköz idegennyelv tárához, köztük a németet, a hébert, az arabot, sőt szláv nyelveket, beleértve az oroszt is.

A fordítót előrendelésre 129 dollárért, ám ha csak betéved egy boltba, akkor cirka 250 dollárt kell perkálni egy szettért. Nem csoda, ha 2018 elejére az értékesített mennyiség meghaladta a 4 millió darabot!

Csak kapcsolja be és csacsogjon!

Az új „Pilot” rendszernek köszönhetően szinte minden országban bármikor szabadon kommunikálhatunk, mindenféle nehézség nélkül. Ahhoz, hogy idegen nyelven beszélgetést kezdeményezzünk, a két félnek mindössze annyit kell tennie, hogy a kis vezeték nélküli fülhallgatót bele kell helyeznie a fülébe. Ez azért is egyszerű, mert egy szett 2 db. kütyüt tartalmaz, így az egyiket a beszélgetőpartnernek adhatjuk.

A „Pilot” működésének elve nagyon hasonló a „Galaxis útikalauz stopposoknak” című filmből származó BabelFish-éhez. A nyelvek között egyszerűen válthatunk, amennyiben okostelefonunkra letöltöttük a megfelelő alkalmazást. Ez is a szett részét képezi. Igazából a „Pilot”-ot ugyanúgy kell használni, mint egy hagyományos Bluetooth-fejhallgatót, így akár zeneszámokat is hallgathatunk rajta.

Forrás

Szabadulj az “energiavámpíroktól”!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük