A városhatáron belül belül bárhol fel- és letehető bérmoci lehetősége sokak fantáziáját beindíthatja. Egy startup céggel karöltve az E.On beindítja a blinkee.city-t 50 elektromos robogóval. A kulcs- és állomások nélküli járműmegosztó rendszer mobil alkalmazáson keresztül kezelhető.

A közösségi közlekedés forradalma?

Most, hogy szerdán bejelentette a főváros első számú közszolgája, hogy rábólintott a fideszes többség arra, hogy emelkedhet a parkolás Budapest belvárosában és az üzemanyag ára is az egekben, igencsak nagy keletje lehet a bérrobogónak.

- Hirdetés -

A felhasználó egy regisztrációt követően az applikáció térképének segítségével tudja kiválasztani a legközelebbi elérhető járművet. A szolgáltatás használatához nem szükséges egy előre feltöltött pénzügyi keret, a fizetés percdíj alapú, emellett diákkedvezmények is elérhetők – írja a portfolio.hu.

A segédmotoros kerékpár kategóriába tartozó blinkee.city elektromos robogók 3,1 KW motorteljesítményükkel és 35 Ah teljesítményű akkumulátoraikkal bő 60 km megtételére is alkalmasak. Bárki használhatja a robogókat, aki 16 évesnél idősebb és 6 hónapnál régebbi, legalább AM kategóriás jogosítvánnyal rendelkezik. Bukósisak viselése az elektromos robogókon is kötelező, azonban ez is a szolgáltatás része (a bukósisakokat a csomagtartó rejti). A teljeskörűen biztosított járművek cserélhető akkumulátorait a központi irodában elérhető töltöttségi információk alapján folyamatosan ellenőrzik, így a felhasználóknak a robogók feltöltésével nem kell foglalkozniuk.

A 2017-ben Lengyelországban indult blinkee.city szolgáltatáshoz 2018-ban új országok – köztük Magyarország is

– mondta az eseményen Varsányi Tamás, a Blinkee.city Kft. ügyvezető igazgatója. A Blinkee.city Kft. a blinkee.city márka tulajdonosának első külföldi partnercége, mely egy családi összefogással indult magyar startup.

Mindezt mennyiért?

A honlap – ahol mindent megtudhat – alapján:

[mnky_ads id=”10553″]

Most, hogy Lázár eltűnt a kormányképből, Tarlós ráncai kisimultak

Nahát! Ki hitte volna? – Emelkedik az üzemanyagok ára

Megint megbukott a fővárosi közlekedésszervezés – füstölgés a dugóból

E.ON-válasz Németh Szilárdnak: Felcsúton nem lesz áram!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét