Lehet, hogy mégis lehet? – kiállnak a művészek Alföldiért, magukért és Önért is!

A hét híre volt, hogy a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed vezetője, Vincze Balázs kijelentette, hogy egy személyben ő tiltotta le Alföldi Róbert darabjának előadását. Bejött a jóslat, miszerint várható, hogy a művészek – legalább ők – közül többen tiltakozni fognak a döntés miatt.

Mit is tett Vincze?

  • Cenzúrázott
  • Rombolta Pécs hírnevét és a pécsi kultúraszerető közönség jó hírét
  • Maga sem tudja igazából
  • Mivel kimondta, hogy nem gazdasági döntést hozott meg egy gazdasági társaság (méghozzá kb. évi 2 milliárd forint közpénzből működő gazdasági társaság) ügyvezetőjeként, hanem ideológiai/politikai jellegűt, szándékosan tette, és az egészen biztos, hogy nem a társaság jövedelmezőségét szolgálta, hosszú távon pedig egészen biztosan súlyos erkölcsi, sőt anyagi károkat is okozott, felmerülhet vele szemben az is, hogy nem a saját maga által vezetett gazdasági társaság érdekeit tartotta szem előtt – foglalta össze a szabadpecs.hu.

A tiltakozók

Weber Kristófnak két éve még bemutatója volt a Kodály Központban, és mint mondta, korábban Vincze Balázs még táncolt is olyan előadásban, amelynek ő volt a zeneszerzője, de amit az azóta ügyvezetőnek kinevezett Vincze tett, azt elfogadhatatlannak tartja.

Böszörményi István szobrász is csatlakozott

“Csatlakozva Weber Kristóf barátomhoz, aki letiltotta művei felhasználását, Vincze Balázs politikai döntése miatt, kijelentem, hogy a továbbiakban, nem állíthatók ki a műveim a ZSÖK-höz tartozó intézményekben. Pécsett, 2018. május 31. Böszörményi István”

A kommentekből szemezgettünk, amiből kiolvasható, hogy miként vélekednek a hozzászólók:

“Így kell egy intézményt a politika játszóterévé tenni. Gratulálunk Vincze úr, szervilizmusból kiválóra vizsgázott. Ne gondolja, hogy a fidesz hálás lesz, az első alkalommal két lábbal rúgják majd ki. Végül is azt kapja az ilyen aljadék ember, amit megérdemel.”

“Ez döbbenetes! Elképesztő! Házmesterek s portások országa.”

“Nem vagy egyedül,senki sem menekül…”B@.szameg…Remélem lesznek követőid!”

Gratulálok Kristóf! Büszke vagyok, hogy ismerlek. 

(forrás: szabadpecs.hu)

Ne feledjük Kiss Mónikát, aki amikor a múlt kiderült, hogy elmarad egy darab a Kodály Központban, amelyben Alföldi Róbert is színpadra lépett volna, felmondott. Ő volt a motorja a Zsolnay Színház-sorozatnak.

A Zsolnay Színház-sorozatnak annyi – élt 84 előadást, felőrölte a regnáló

Független Előadó-művészeti Szövetség nyílt levelet írt a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft vezetőjéhez a letiltott pécsi előadás kapcsán:

Válaszolj! A FESZ nyílt levele Vincze Balázsnak

Villámgyorsan elfogytak a jegyek Alföldi korábban törölt előadására

Alföldi nem kell Pécsnek – ez már a megtorlás?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük