Most, hogy Lázár eltűnt a kormányképből, Tarlós ráncai kisimultak

Tarlós István nem tudta leplezni határtalan örömét afelett, hogy örök ellenlábasa és kritikusa, akivel sokszor bajszot akasztottak eltűnt – ha átmenetileg is és nem pontosan tudható, hogy kinek az akaratából – a kormányból. Az sem zavarja a vigadalmát, hogy két felügyelőbiztost is a nyakára ültetett a nemzet vezetője.

Eljött az ő ideje? És ezt beveszi?

Tarlós István a kormány és a főváros között alakuló együttműködési struktúráról kifejtette:

a főváros működtetésével kapcsolatos kérdésekhez az új struktúrában senki nem kíván hozzányúlni, továbbá a “kisebb lélegzetű” fejlesztések és felújítások maradnak a fővárosnál.

A lényegbe továbbra sem lesz beleszólása, de sebaj!

Az átfogó fejlesztéseket – amelyeket a nagyvárosokban az állam nélkül lehetetlen lebonyolítani, vagy az agglomerációt is érintik – az állam bonyolítja le, de a korábbiakhoz képest jelentősebb mértékben be kívánja vonni a fővárost

– mondta a főpolgármester, hozzátéve, hogy kérik majd, hogy a főváros saját fejlesztéseiben is legyen együttműködés.

Tarlós István megismételte, hogy

a miniszterelnök által a kormányban végrehajtott személyi változások az együttműködés feltételeit jelentős mértékben javítják.

Orbán Viktor kormányfőnek javasolni fogja,

hogy kössenek közvetlen megállapodást a  tízéves fővárosi fejlesztési koncepcióról, amely még kidolgozás előtt áll. Tarlós sem aprózza el, ha tervezésről van szó, a renitens fővárosiakat azzal próbálja etetni, hogy milyen remek lesz, ha az általuk befizetett napi húsz milliárd, azaz 20.000.000.000 forint adóból az eddigi nagyjából 4% “leadó” helyett kicsivel több alamizsnát kap vissza a főváros és kerületei. Ezért nem kevesebbet akar, mint újabb 4 évnyi főpolgármesterséget, hogy legyen ideje megszolgálni Budapest további tönkretételét.

Fürjes Balázs, – az egyik pedellus – Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár szerint

az átszervezés lényege, hogy a kormány “legyen jobb partnere a fővárosnak”.

Tarlós kivégzi, vagy átjátssza a BKK-t?

bizonyos tapasztalatok alapján ebben a formájában nincs értelme. A közbeszerzési céget még ebben a ciklusban át kell szervezni vagy meg kell szüntetni.

(forrás: mti)

Tarlós csak akkor indulna a főpolgármesterségért ismét, ha marad a közvetlen választás

Tarlós: túlzás lenne, ha egy metróállomás is Göncz Árpádnak állítana emléket

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük