Kezdőlap Ez a nap Luxusesküvők a közpénzből felújított kastélyban, amit Schmitt Pál lánya vezet

Luxusesküvők a közpénzből felújított kastélyban, amit Schmitt Pál lánya vezet

0
4
Klebelsberg Kastély - Fotó: klebelsbergkastelybudapest.hu
- Hirdetés -

1,15 milliárd forint közpénzt költöttek a budai Klebelsberg Kastély újjáépítésére azzal, hogy oktatási és kulturális központként fog működni. A pazar kastélyban végül jól menő szállodát üzemeltet egy magáncég, Klebelsberg emlékháza pedig akkor látogatható, ha éppen nincs esküvő. 
[mnky_ads id=”10551"]


Egész nyáron egymást érik majd a lagzik, amelyek idejére még a kultuszminiszter bútorait is kipakolják – mindez akkor derült ki, mikor a hvg.hu munkatársai inkognitóban bejutottak a helyre, ahol alig két hete megalakult a 4. Orbán-kormány.
[m[mnky_ads id=”10552"]p>

A budai Templom utcában lévő Klebelsberg Kastély állami tulajdonban van, vagyis közvagyon, a kezelője pedig a  Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Miután pedig elkészült a felújítása, tavaly nyáron maga Orbán Viktor adta át a kastélyt, amelyet egyenesen „Magyarország büszke kulturális örökségének” nevezett.

Szállodaigazgatóként az egykori köztársasági elnök lánya, Schmitt Gréta irányítja

- Hirdetés -

Az 1,15 milliárd forint közpénzből felújított, közös „örökségünket” jelenleg szállodaként az Optimum Füred Kft. üzemelteti, a létesítményt pedig szállodaigazgatóként Schmitt Pál egykori köztársasági elnök lánya, Schmitt Gréta irányítja. A közvagyon hasznosításából befolyó összeg így minden bizonnyal a cégnél landol.

Egyedül Klebelsberg könyvtárszobáját nem lehet kibérelni, ami viszont a tavalyi átadás ellenére máig teljesen üresen áll, könyveknek, a kultuszminiszter bármilyen kutatható örökségének nyoma sincs. A kastély munkatársa azt mondta, akkor lehetne belőle könyvtár, ha a Klebelsberg Alapítvány rendelkezésre bocsátana könyveket, de „fogadnak adományokat is, hogy egyszer majd olvasóteremként működjön”.

Klebelsberg egykori csodaszép, fa borítású dolgozó- és könyvtárszobája így jelenleg teljesen üres. Egy képet viszont kinyomtattak és kitettek az ajtajára belülről, vagyis a vendégek által nem látható módon: ahogy körbeüli az asztalt a negyedik Orbán-kormány, amely ebben a szobában tartotta alakuló ülését május 18-án.


MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

(Forrás: hvg.hu)

[mnk[mnky_ads id=”4674"] [mnky_[mnky_ads id=”4668"]

- Hirdetés -

Te lehetsz az első hozzászóló a cikkhez

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Mobil verzió