Connect with us

Bulvár

Nem tudja mit főzzön a hétvégén? Itt a megoldás: egybefasírt nagyon másként

Megosztás

Az alábbi recept egy régi nagy kedvencet az egybefasírtot dolgozza át nem kicsit.

egybefasírt
Megosztás

Nagyjából két féle magyar család létezik, legalábbis kaja ügyben: az egyik már-már vallásosan ragaszkodik a hétvégi menühöz (húsleves, rántott hús, sültkrumpli/rizibizi. A másik család viszont igyekszik mindig valami újat keresni, az alábbi recepttel, ami egy régi nagy kedvencet az egybefasírtot dolgozza át nem kicsit, nekik szól

Irány a bolt

Hozzávalók

1tk olívaolaj

2gerezd fokhagyma

4csésze bébispenót

0.5kg darált hús

0.5csésze feta

0.33csésze aszalt paradicsom

0.25csésze hagyma

0.33csésze zsemlemorzsa

1db tojás

0.5tk petrezselyem

0.5tk kakukkfű 0.25tk só 0.25tk bors

0.25csésze ketchup

Vár a konyha

Így készül

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, kiolajozunk egy sütőformát.

Kevés olajon megpároljuk a fokhagymát és a spenótot. Levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. Minden hozzávalót egy keverőtálba teszünk, hozzáöntjük a spenótot is és kézzel összedolgozzuk.

A formába tesszük. 40-50 perc alatt megsütjük, felvágás előtt 5-10 percet hagyjuk hűlni.

Jó étvágyat.

Recept: Mind megette

De ne feledkezzünk el a „hagyomány tisztelőkről” sem!

Friss!

Szerző