Kerítésen innen

Íz orgia – Békebeli,vastag szaftú igazi paprikás csirke

Ízorgia! - Békebeli vastagszaftú, igazi paprikáscsirke

A Gulyás leves mellett talán a legikonikusabb magyar étel a paprikás csirke, amit elkészíteni nem is olyan egyszerű mint hinnéd.

Alap:

A csirkepaprikásból nem lehet eleget főzni! Főleg ha jó sok tejfölös szaft van rajta

Hozzávalók

1 csirke

zsír

1 vöröshagyma

pirospaprika

1 paprika

1 paradicsom

2 dl tejföl liszt

só, bors

Rlkészítés

A konyhakész csirkét megmossuk, kibelezzük, és feldaraboljuk.

Forró zsírban finomra vágott vagy reszelt, középnagyságú vöröshagymát fonnyasztunk, majd meghintjük egy kávéskanál pirospaprikával, és már adjuk is hozzá a feldarabolt csirkét, nehogy a paprika megrozsdásodjék. A csirkét saját levében egy kissé megpirítjuk. S csak azután eresztjük föl egy kevés vízzel. Ha szükséges, később tölthetünk még vizet rá. Beleaprítunk egy megtisztított zöldpaprikát és egy kisebb paradicsomot is (télen ezt egy evőkanál lecsóval pótoljuk). Végül 2 dl tejföllel és egy kevés liszttel behabarjuk. és felforraljuk. Galuskával, tálaljuk.

A köret vajasgaluska

A vajgaluskához

1 db tojás

2 dkg vaj

5 dkg rétesliszt (amennyit felvesz)

só ízlés szerint

Így készitsd!

A galuskához valókat elkeverjük, és egy kanállal a levesbe szaggatjuk, ha szükséges, utánízesítjük.

Jó étvágyat!

(Eredeti recept: Ketkes)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Ha már retró!

Friss!

About Author

Szólj hozzá!