A Mészáros-kör 4 nappal azután, hogy Andy Vajna az örök vadászmezőre távozott, rendkívüli közgyűlés keretében, amit a TV2 Média Csoport Zrt. tartott, átvette a hatalmat – írja a valasz.hu.

Médiaholding után jön az „országholding”?

2019. január 20-án, életének 75. évében hosszú betegség után – de azért váratlanul – meghalt Andy Vajna: a hó végi temetés híre is körbeszaladt a médiában. Január 24-én tehát még bőven tartott a gyászidő. Voltak azonban, akik ezen a napon sem tétlenkedtek: a filmmogul érdekeltségei közé sorolt TV2 Média Csoport Zrt. például rendkívüli közgyűlést tartott, ráadásul különös helyszínen.

Nem a csatorna zuglói, Róna utcai székházában és nem is a Vajna-tulajdonú vállalatok Rákóczi úti főhadiszállásán. Hanem az Andrássy út 59. szám alatti villaépületben, amely „véletlenül” épp Mészáros Lőrinc tőzsdei társaságainak központja.

Önálló aláírási joggal rendelkező menedzserek…..

Megjegyzik, mivel Vajna korábban nem magánszemélyként, hanem több cégáttételen keresztül birtokolta a televíziót, a közgyűlésen amúgy sem neki kellett (volna) szavaznia, voltak önálló aláírási joggal rendelkező menedzserek.

Nemcsak a közgyűlés helyszíne érdekes, az ott született személyi döntések is a cégbíróságon most iktatott jegyzőkönyvek szerint.

A rendkívüli közgyűlésen Vaszily Miklós lett a csatorna elnöke, aki az Echo TV vezére is. Az új vezetés tagja lett a Mészáros-féle tőzsdei cégek jogi képviseletét ellátó Kertész Tamás József, valamint a Duna Aszfalt Kft. ügyvédje, Czira Szabolcs Sándor, aki az útépítő céget birtokló Szíjj László veje.

Mészáros Lőrinc átveszi a TV2-t, vége Vajna médiabirodalmának

Vaszily, Kertész és Czira mellett ott van az igazgatóságban Barna Zsolt (őt a Válasz a NER álláshalmozójának nevezi, 2018 szeptembere óta az OTP általános vezérigazgató-helyettese, több Mészáros-cégben is tisztviselő), Dirk Gerkens, Rákosi Tamás és Horváth Balázs, valamint Vajna korábbi állandó cégtársa, az amerikai Samuel R. Falconello.

Négy Mészáros-ember és négy Vajna-ember…

A Válasz összesítése szerint most

a TV2-t négy Mészáros-ember és négy Vajna-ember irányítja, az elnököt az előbbi csoport adja. Vagyis – ahogy írják – a tévé lényegében átkerült Mészáros Lőrinc köréhez.

(forrás: valasz.hu)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét