Éjjel leszakad az ég – ez a hétvége nem a nyaralásé

Randa, kellemetlen nap lesz a szombati. Mindez a hivatalosság nyelvén: az esti óráktól dél-délkelet felől kiterjedt csapadék érkezik az Alföld és az Északi-középhegység nagy részére.

A legfrissebb számítások szerint többfelé hullhat 20-30 mm-t meghaladó csapadék,

sőt előreláthatólag a Salgótarján-Békéscsaba vonal 50-80 km széles sávjában akár 50 mm-nél is több eső eshet. Valamivel kevesebb csapadék várható az ország északkeleti csücskében, a Dunántúl nagy részét pedig ez a csapadéktömb elkerüli. A tartós csapadék szombat délelőtt észak felé távozik, mögötte a hétvége további részében záporok, zivatarok formájában érkezhet az öntözés.

a Salgótarján-Békéscsaba vonal 50-80 km széles sávjában akár 50 mm-nél is több eső eshet.

fotó: eumet.hu

Szombaton

hazánk északkeleti felén várható a kellemetlenebb időjárás, borult éggel, és többfelé jelentős esővel, míg az ország délnyugati felén napos, illetve változóan felhős idő ígérkezik, elszórtan egy-egy futó záporral, itt-ott zivatarral. Az északias szél csak a Dunántúlon élénkül meg, északnyugaton erős lökések is kísérhetik. Éjszaka délen kevesebb, északon több felhő várható, de már csak jelentéktelen eső, zápor lehet.

Várható folytatás

  • Vasárnap is változékony, hűvös, felhős idő valószínű, sokfelé záporokkal, zivatarokkal.
  • Hétfőn előreláthatólag naposra, melegebbre fordul az idő, de még elvétve kialakulhat záporeső, zivatar.
  • Kedden döntően derült időre van kilátás, inkább csak északkeleten, valamint az Alpokalján alakulhat ki egy-egy nyárias zivatar. Tovább melegszik a levegő, általában 30 fok körül alakul a csúcsérték.
  • Szerdán kicsit hűvösebb és felhősebb, de döntően csapadékmentes idő a legvalószínűbb.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük