Elhunyt a nagytudású rádiós – legyen könnyű neki a föld!

Életének 77. évében elhunyt Győrffy Miklós, aki többek között olyan, nemzedékek számára meghatározó tévéműsorokban volt látható, mint a Stúdió, a Hírháttér vagy a Szólás szabadsága.

Harmincöt éven keresztül a Magyar Rádió munkatársa, vezető szerkesztője volt, olyan műsorokban dolgozott, mint a legendás Krónika, 168 Óra vagy Vasárnapi Újság.

Pályatársa, Fodor János, a Facebook oldalán búcsúzik Győrrfy Miklóstól:

“Meghalt

Káromkodnék egy kiadósat, ahogy ő szokott. És aztán nagy szünet. Mert piszkosul fáj. Meghalt Györffy Miklós, aki a legnagyobbak közé tartozott a rádiós világban – szerintem.

Meghalt az a szerkesztő, műsorvezető aki –persze csapatban – oly sokat tett, hogy rendszerváltozás legyen ebben az országban. Más kérdés, hogy milyen lett az, amiben persze tevékeny szerepet nem vállalt. Sőt.

Meghalt a Györffy

És jól van ez így, mert az nem volt már élet a végén. Emlékszem sok mindenre. A szép időkre, a lendületére és arra is, amikor letettem a kiló szőlőt az ágya mellé. Aztán a kerekes székben kitolták egy kicsit a levegőre. Jól van ez így Miklós. Sokak nevében köszönöm, amit és ahogy tettél.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük