Connect with us

Kultúra

Elindult a Szakcsi Rádió – Faltól falig jazz

Szakcsi Rádió,
Megosztás

Próbaadás a Szakcsi Rádióban. Azok után, hogy a XIX. század végén, XX. századelején rekedt Orbán-kormány néhány éve úgy vélte, letarolhatja a Klubrádiót, ha elveszi a hullámhosszát és ezzel az internnetre kényszeríti, maga is -pardon, a médiája- elindította első, kizárólag az interneten hallgatható rádióját.

Nem jött be

Az internetre kényszerített Klubrádió kénytelen volt felvenni a kesztyűt és létrehozta az ország első és a talán a térség legmodernebb, leginformatívabb internetes adóját, ami mára már szinte világszerte a szabad sajtóért, megjelenési lehetőségért folytatott eredményes harc szimbólumává lett a beszélőrádiók között.

Kapcsolódó

Most, amikor éppen elindult a rádió évről évre sikeresebb „tavaszi túlélési gyakorlata”, azaz a hallgatók megkeresése, hogy támogassák az adót, nyugodt szívvel  kijelenthetjük, hogy a klubbal (is) mellé lőtt az Orbán-Rogán tandem.

Mit üzen a Szakcsi Rádió?

Az induló rádióval a közmédia új, online zenehallgatási lehetőséget kínál a jazz műfaj kedvelőinek. A zenei válogatást a legnagyobb hazai jazzműhelyekkel együttműködve, többségében a magyar jazz zene világából meríti majd a Szakcsi Rádió – a magyar jazz rádiója. A csatornán a zeneszámok mellett élő és archív koncertközvetítések hallhatók, interjúk készülnek a műfaj jeles képviselőivel

-ígéri önmeghatározásában az új rádió. A csatorna hangja Harcsa Veronika énekesnő.

szakcsi rádió

Szerző