Megfékezték az angyalföldi raktártűzet

Eloltották a tűzoltók a XIII. kerületi Frangepán utcában keletkezett tüzet, jelenleg az utómunkálatok zajlanak – közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 

műszaki berendezéseket tároló, háromezer négyzetméteres raktárban délelőtt keletkezett tűz. A környéket kiürítették, több száz embert kísértek biztonságos helyre. Az oltásban több mint ötven fővárosi hivatásos és zuglói önkéntes tűzoltó vett részt.

Kisdi Máté elmondta: a tüzet kora délutánra sikerült “lefeketíteni”, azaz a lánggal égést megszüntetni, jelenleg az izzó, parázsló részeket oltják. A tűz nem terjedt át a közelben álló háromemeletes irodaépületre.

Hozzátette: az oltás során a katasztrófavédelem mobil laborja méréseket végzett, de nem mértek a lakosságra veszélyes koncentrációt semmilyen anyagból.

A rendőrség a honlapján azt írta, az Üteg utca és a Hajdú utca között teljes szélességében lezárták a Frangepán utcát. A forgalmat a környező utcákba terelik.

A Best Byte műszaki áruház és a Ramiris számítástechnikai nagykereskedés háromezer négyzetméteres raktárépülete gyulladt ki.

(Forrás: MTI, Zoom)

Kapcsolódó:

Hatalmas lángokkal ég egy épület Budapesten

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük